Yetişkin engellilere eğitim merkezi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İSTANBUL DHA – Emine Erdoğan, açılışta birinci vakit içinderda yiyecek-içecek atölyesine uğradı. yavaşça seviye zihinsel engelli öğrencilerin şeflerinden yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, sohbet ettiği öğrencilerin hazırladığı soğuk ayran aşı çorbasını da tattı. Buradan yavaşça otizm teşhisli öğrencilerin spor ve fizikî aktivitelerde bulunduğu alana gelen Erdoğan, masa tenisi oynayan öğrencileri izledi. Erdoğan, masa tenisindeki başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Emine Erdoğan, çabucak sonrasında orta-ağır teşhisli zihinsel engelli bireylerin tarıma ait eğitim aldığı atölyeyi ziyaret etti. Öğrenciler ve öğretmenleriyle sohbet eden Erdoğan, 22 yaşındaki Aziz Batuhan Ateş ile teraryum yaptı. Erdoğan, Özer ile merkezde atık materyaller kullanılarak oluşturulan sıfır atık kütüphanesini de inceledi.

Günde 6-8 saat eğitim

Emine Erdoğan, özel eğitim müzik akademisi öğrencileriyle de bir ortaya geldi. Öğrenciler, öğretmenleriyle besteledikleri “Özel Yürekler” modülünü enstrümanlar eşliğinde Erdoğan için seslendirdi. Erdoğan, burada görme engelli öğrenci Mert Özer’in piyano eşliğinde seslendirdiği “Neyleyim İstanbul’u” kesimini da dinledi. Erdoğan, ziyaret kapsamında son olarak özel eğitim öğrencileri, halk eğitimi merkezi ve olgunlaşma enstitüsü kursiyerlerince hazırlanan yapıtların sergilendiği fuaye alanına geldi. Burada Erdoğan’ı otizmli Samet Zileli, piyano çalarak karşıladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ziyaretin sonunda yetişkin engellilere hizmet eden merkezlerle ilgili Emine Erdoğan’a bilgi verdi. Emine Erdoğan’ın özel eğitim öğrencileriyle ilgili dayanaklarını bildiklerini lisana getiren Özer, şu biçimde konuştu: “Özellikle yetişkin engelli kardeşlerimizin, özel eğitime gereksinimi olan engelli kardeşlerimizin eğitim alabilecekleri bir kurum yoktu. Halk eğitim merkezlerinde modüllü olarak, isteklerine bağlı olarak kurslar açılıyordu. Birinci kere İstanbul, bugün burada gezdiğimiz halk eğitim merkezi, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 tane yalnızca yetişkinlere mahsus halk eğitim merkezini kurduk. Günde 6 saat yahut duruma göre 8 saatlik eğitim alıyorlar. Fiyatsız olarak da yemek muhtaçlıklarını karşılıyoruz.”