Yeni dönem başlıyor

Manolya

Global Mod
Global Mod
Tüm Türkiye’de 1 Eylül itibariyle balık av dönemi açıldı, taze balık dönemi başladı. Bugün de yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyondan fazla öğretmen, pandemi niçiniyle 18 aydır uzak kaldıkları okullarda yüzyüze eğitime başlıyor.

Eğitim öğretim yılı öğrencilerin 17 Haziran 2022’de karne almasıyla sona erecek. Olağandışı kaideler altında başlayan eğitim-öğretim yılında öğrencilere ve öğretmenlere aşı zaruriliği getirilmedi. Öğretmenlerin % 73’ü iki doz aşı olmuş durumda. Olmayanlar PCR testini getirmek zorunda. Dün de okullarda virüsle uğraş kapsamında Sıhhat Bakanlığı tarafınca aşı yaşı 12 yaş’a indirildi ve birinci randevular verilmeye başlandı. Aşı isteğe bağlı ve veli onayı ile yapılacak, randevular e-Nabız üzerinden alınabilecek.

2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’ın onaylanmasına ait Cumhurbaşkanı sonucu, Resmî Gazete’de yayımlandı. Orta Vadeli Program’a nazaran; Türkiye iktisadının 2021’de %9, 2022’de %5, 2023 ve 2024’te %5.5 büyümesi, bu yıl %16.2 olacağı iddia edilen enflasyonun gelecek yıl %9.8 olması öngörülüyor. Planda; 2021’de 8.30 TL olması beklenen ortalama dolar kurunun 2022’ye 9.27’ye, 2023’de 9.77’ye ve 2024’de 10.27’ye yükselmesi beklenmektedir.

ABD’de her Eylül ayının birinci Pazartesi günü, emekçilerin ekonomik ve toplumsal hakları ötürüsıyla kutlanan işçi bayramı niçiniyle piyasaları bugün tam çalışmayacak. Bu haftanın gündeminde 9 Eylül’deki Avrupa MB sonucu öne çıkacaktır. Asya’da haftaya iyi başlangıç görülüyor. ötürüsıyla BIST100’ün de yeterli başlaması beklenebilir. Ancak 1472 üstüne kalıcı çıkamazsa hedge önerilebilir.

STRATEJI

BIST100 Endeksinde iki defa 1341 test edildikten daha sonra başlayan yükseliş rallisinde 1480’e gelindi. Bugüne yavaşça optimist başlangıç beklenebilir.

Kaynak Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı