Yavru köpeği ısırarak eziyet etti! “Bunu yapan insan olamaz”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dün akşam Sorgun Bulvarı üzerinde bir şahsın, kucağındaki küçük köpeği yumruklayıp ısırarak eziyet etmesi yansılara niye oldu. Köpeğin acı içerisinde havlaması üzerine işyerinden dışarı çıkan Armağan Hancı isimli bayan, köpeğe eziyet eden şahsa reaksiyon gösterdi. Başka esnafların da gelmesiyle şahıs kaçarcasına uzaklaştı.

Kısa bir söre daha sonra birebir şahsın ırmak kenarında köpeğe eziyet ettiğini goren Manavgat Belediyesi Özel Güvenlik Elemanları olaya müdahalede bulundu. Alkollü olduğu belirtilen şahıs güvenlik elamanlarına da dirençte bulundu. Olay yerine çağrılan polislerce yakalanan ve isminin Adem Y. olduğu belirlenen şahsın 2 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edildi. Adem Y. polisler tarafınca Şelale Polis Karakoluna gdolayılürken, küçük köpek Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Süreksiz Barınma Merkezine teslim edildi.

Cezaevinden müsaadeli çıktığı belirlenen Adem Y, emniyetteki süreçlerinin akabinde hayvana eziyet, taammüden yaralama, tehdit ve hakaret cürümlerinden adliyeye sevk edildi.

O ANLAR KAMERADA

Öte yandan, şahsın minik yavruyu ısırma ve darp etme anları bir vatandaşın araç ortasından çektiği imgelere yansıdı. Manzaralarda Adem Y.’nin köpeğin kulağına yanlışsız ağzını bir kaç kez yaklaştırdığı ve yavru köpeğe yumruklar attığı görüldü.

“BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ”

Köpeğe eziyet eden şahsa birinci müdahaleyi Armağan Hancı isimli bayan yaptı. İşyerinde otururken inleme biçiminde köpek sesi duyduğunu ve çabucak dışarı çıktığını belirten Armağan Hancı, “Karşı kaldırımda bir şahıs elindeki küçük köpeğe yumrukla vuruyor, ısırıyordu. Dayanamadım ve yanına giderek ne yaptığını sordum. tekrar yapmayacağım demesine karşın alkollü olduğu gözlenen şahıs köpeğe eziyet etmeye devam etti. Bu sırada komşu esnaflarda gelip reaksiyon gösterince çabucak uzaklaştı. Bunu yapan insan olamaz. Sesi soluğu çıkmayan küçücük köpeğe bu biçimde bir şey nasıl yapılır. Yakalanıp köpeğin elinden alındığını duydum ve hayli sevindim” dedi.

KULAĞINDA KESİ İZLERİ, SIRTINDA VE BAŞINDA ÖDEM OLUŞMUŞ

Küçük köpek polisler tarafınca teslim edildiği Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Süreksiz Barınma Merkezinde tedavi altına alındı. Barınakta vazifeli Veteriner Tabip Zafer Erkan, köpeğin polisler tarafınca getirildiğini belirterek “Köpeğimiz 2-2.5 aylık av köpeği özelliği de olan fino denilen bir köpek cinsi. Çok sempatik. Köpeğimizin denetimlerinde ve çekilen sinemasında başında ve sırtında darbeye bağlı ödem, kulağında ise ısırmaya bağlı olduğunu iddia ettiğimiz kesi ve izler bulunuyor. Hala insanlardan korkmaması sevindirici bir durum. Gerekli sıhhat denetimleri ve tedavisinin akabinde köpeğimizi sahiplendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.