Varyant tasası azalıyor

Manolya

Global Mod
Global Mod
Borsa İstanbul hafta başı itibariyle müspet başlangıç yaptı. Omicron varyantının piyasaları beklenenden daha az etkilemesi beklentisi ile BİST günü %1,95 yükseliş ile kapattı. Avrupa ve ABD borsaları müspet kapanış gerçekleştirirken, Asya borsaları günü düşüş ile kapattı.

Dün endeksin yükselişinden Bankacılık endeksi negatif ayrışarak %0,39 düşüş ile kapattı. Teknoloji endeksi %5,92 yükseliş gösterirken, Sınai endeksi %2,35 Besin endeksi %2,29 yükseldi.

Aselsan, Tüpraş, Sasa ve Ereğli endeksi müspet etkileyen şirketler oldu. BİST 100 endeksine bağlı 77 pay bedel kazanırken 18 pay bedel kaybetti.

Bankacılık dalının net kârı bu yılın Ocak-Ekim periyodunda 66,1 milyar liraya yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti daha sonrasında medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. İktisatta yaşanan gelişmelere ait değerlendirmeler de yapan Erdoğan, “Ben hiç bir vakit faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım

ŞİRKET HABERLERİ

• KONTR : Şirketimizin 24.11.2021 tarihindeki İdare Şurası sonucu çerçevesinde; Şirketin büyüyen faaliyetleriyle bir arada artan kapasitesi ve ek yatırımları kapsamında üretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere, Ankara İli, Polatlı ilçesi Çekirdeksiz Mahallesi, Polatlı OSB’de bulunan 140943 Ada 4 numaralı parsel üzerinde yer alan 35.002,91m2 büyüklüğünde Arsa niteliğindeki taşınmazın şirketimiz ismine tahsisi tamamlanmıştır.
  • EMNIS: Türkiye boya pazarının değerli firmalarından JOTUN BOYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile yürütmekte bulunduğumuz gereç tedariki bağımızın, önümüzdeki periyotlarda de devamına yönelik 29.11.2021 tarihinde ‘’Tedarik Kontratı ‘’ imzalanmıştır.
  • BASGZ: Şirketimizin 2021 yılı yatırım programına dahil edilmiş olan Ankara’nın Nallıhan ilçesine CNG Prosedürüyle 25.11.2021 tarihinde doğal gaz arzı sağlanmıştır. Bunun için yaklaşık 6.3 milyar TL’lik yatırım yapılarak, 40 km’lik ana sınır imali gerçekleştirilmiştir. bu biçimdece lisans bölgemizde doğal gaz arzı sağlanan ilçe sayısı 18’e çıkmış olup, kalan dört ilçenin alt yapı çalışmalarına devam edilmektedir.

BİST 100 Teknik Görünüm

BİST100 endeksi, haftaya müspet başlangıç yaparken trend ihlali daha sonrası 1760 düzeyinden alımların gelmesi ile yükselişi sürdürmeye devam ediyor. Üst taraflı hareketin devam etmesi durumunda 1835 direncine gerçek yükselişler görülebilir. Geri çekilmelerde ise yinedan 1760 dayanak bölgesi olarak izlenebilir.

Dirençler: 1820 / 1835 / 1850

Takviyeler: 1790 / 1760 / 1732

VİOP 30 Teknik Görünüm

VİOP30 kontratında, 1941 düzeyinden gelen alımlar ile bir arada yükseliş trendini sürdürmeye çalışıyor. Fiyatlar 1995 direnç düzeyine yakın seyrederken 1995 direncinin kırılması durumunda 2031 direncine hakikat hareket görülebilir. yinedan geri çekilmelerde ise 1941 düzeyi takviye olarak izlenebilir.

Dirençler: 1995 / 2031 / 2050

Takviyeler: 1941 / 1915 / 1880

Kaynak ALB Forex
Hibya Haber Ajansı