Ulusal yüzücü Hüseyin Emre Sakcı Olimpiyat yolcusu

Manolya

Global Mod
Global Mod
Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek rekortmen ulusal yüzücümüz Emre Sakcı, ülkemize bu alandaki birinci madalyayı kazandırma gayesiyle 16 Temmuz’da yola çıkıyor. Kısa mühlet evvel Abdi İbrahim ile 4 yıllık sponsorluk muahedesi imzalayan ulusal gururumuz Sakcı, 24-25-26 Temmuz tarihlerinde olimpiyat madalyası için gayret edecek.

TÜrkiye’nin yüzmede şimdiye kadarki en kıymetli başarısına imza atan ulusal yüzücü Emre Sakcı, üç yaşında yüzmeye başladı. 15 yaşında A Ulusal Takım’a seçilen genç sportmen, mesleği boyunca ulusal ve milletlerarası müsabakalarda bir fazlaca rekor elde etti. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı atleti olan Emre Sakcı, Tokyo Olimpiyatları’nda 100 metre kurbağalama kategorisinde ülkemizi temsil etmek üzere Olimpiyat Ulusal Takımı’yla birlikte Japonya’ya yola çıkıyor.

Bu yılın başında Abdi İbrahim ile 4 yıllık sponsorluk mutabakatı imzalayan Emre Sakcı, mevzuyla ilgili yapılan basın toplantısında sportif alanda muvaffakiyet sağlamak için sponsorlukların kıymetine değinerek şunları söylemişti:

“Abdi İbrahim’in sponsorluk dayanağını yalnızca maddi bir motivasyon olarak görmüyorum. Olimpiyat ruhunda yeri olan bir fazlaca manalı bedeli bana şimdiden hissettirdikleri ve özellikle memleketler arası alanda muvaffakiyet hedefleyen benim üzere bir sporcuyu destekledikleri için teşekkür ediyorum. Dayanağın 4 yıl olması ise dayanılmaz bir itimat ve motivasyon yanı sıra sorumluluk duygusu verdi bana. Artık tek amacım, ana sponsorum Abdi İbrahim’in bana sunduğu imkanların da dayanağıyla Tokyo Olimpiyatları başta olmak üzere tüm yarışlarda ülkem için en uygununu yapmak.’’

Emre Sakçı kimdir?

Antrenörleri Türker Oktay ve Bahar Oktay ile muvaffakiyetten muvaffakiyete koşan ulusal yüzücü Emre Sakcı, 15 Kasım 1997 yılında İzmir’de doğdu. Yüzmeye 3 yaşında başladı. 15 yaşından A Ulusal Grubuna seçilerek ülkemizi yüzme branşında temsil etti. 2010 yılından bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü atleti olan Sakcı, 2013 Utrecht Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Şenliği, 2015 Bakü 1. Avrupa Oyunları, 2017 Bakü İslami Dayanışma Oyunları ve 2018 Tarragona Akdeniz Oyunları’nda Türk sporunu temsil etti ve 2015 yılında Türkiye Kulüplerarası Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda erkekler 50 metre kurbağalama seçmelerinde 26.67’lik derecesiyle erkeklerde tüm yaş kümelerinde dünya rekoru kıran birinci Türk atlet oldu.

2018 yılında Çin’de düzenlenen Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalama kategorisinde 25.89’luk derecesiyle dünya beşincisi olan ulusal yüzücümüz, 2019 yılında İskoçya’da düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda erkekler 50 metre kurbağalamada gümüş madalya kazanarak Türk sporuna bu alandaki birinci madalyasını kazandırdı.

2020 yılında Budapeşte’de düzenlenen Memleketler arası Yüzme Ligi’nde 25.74’lük derecesiyle erkekler kısa kulvar 50 metre kurbağalamada birinci oldu ve Türkiye rekorunu kırdı. Akabinde erkekler 100 metre kurbağalamada da 56.62’lik derecesiyle üçüncülük elde etti. 2020’de ISL’nin 8. ayağındaki erkekler 100 metre kurbağalamada 55.74 saniyelik derece ile Avrupa rekoru kırarak birinci oldu.

Hibya Haber Ajansı