UEFA’dan TFF’nin UEFA Futsal B Antrenör Eğitim Programı düzenlemesine onay

SmokePlumes

Active member

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Yöneticiliği tarafınca UEFA ile işbirliğiyle iki adet UEFA Futsal B Antrenör Eğitim Programı düzenlenmişti. Biri imtihan etabı olmak üzere üçer evreden oluşan ve toplam 42 aday antrenörün katıldığı bu eğitimlerde, UEFA / FIFA Antrenör Eğitmeni Benny Meurs de gözlemci olarak yer almıştı. TFF’nin mevcut TFF Futsal Antrenör Lisansı’nın, UEFA Futsal B Antrenör Lisansı’na dönüştürülebilmesi ve gelecekte UEFA Futsal B Antrenör Eğitim Programı’nın Türkiye’de açılabilmesi için yaptığı müracaat çerçevesinde ülkemize gelen ve programları izleyen Meuers’in sunduğu olumlu rapor daha sonrası UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’na UEFA Futsal B Eğitim Programı’nı düzenleme yetkisini verdi.

TFF Futbol Gelişim Yöneticisi Oğuz Çetin, hususla ilgili değerlendirmesinde yaptıkları çalışmaların karşılığını aldıkları için memnun olduğunu söylemiş oldu. Futsala büyük kıymet verdiklerini ve bu alandaki gelişim için nitelikli antrenörlere gereksinim duyulduğunu belirten Çetin, UEFA’nın onayı daha sonrası açacakları eğitim programlarıyla yeni futsal antrenörleri yetiştireceklerini bildirdi. TFF Futbol Gelişim Yöneticisi Oğuz Çetin, “Kadın futboluna profesyonel kulüplerin iştiraki ile yaptığımız atılımın bir benzerini futsalda da gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi. Çetin, bir diğer amaçlarının UEFA’nın kaleci antrenörü eğitimlerini ve UEFA C Antrenör Eğitim Programı’nı ülkemizde düzenleyebilmek için yetki almak olduğunu söylemiş oldu.