Türk Kızılay, Dünya Yetimler Günü’nde Suriye’deki yetimleri sevindirdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Her yıl Ramazan ayının 15inci gününde çeşitli aktifliklerin gerçekleştirildiği Dünya Yetimler Günü’nde Türk Kızılay’ı, Suriye’de bulunan yetimhanelerde ve kamplarda kalan çocuklar için iftar programı düzenledi. Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Suriye ortasında 3 bin yetim olduğunu ve Kızılay olarak bu yetimlerin gereksinimlerini karşıladıklarını söylemiş oldu.

Suriye’de yetim çocuklara yönelik birfazlaca çalışma yaptıklarını anlatan Altan, “İdlib’te yetimlerimiz ile birlikte iftar yaptık. Bulunmuş olduğumuz yetimhanede de 50 tane yetim var. Yetimlerin özelliği hem yetimler hem öksüzler, büsbütün sahipsizler. Türk Kızılay’ı olarak yetimhanenin muhtaçlıklarını karşılamak için yemin ettik. Yetimhaneye ilişkin olan ve imali yarım kalan derslikler de var, onları da Kızılay olarak tamamlayacağız. Çocuklarımızın uzak yerlere okullara gitmesinin önüne geçmiş olacağız. Yetimin sahipsiz olmadığını onlarının elinden tutanların olduğunu göstermek istiyoruz. Suriye ortasında 3 bin yetimimiz var, biz Kızılay olarak bu yetimlerin muhtaçlıklarını karşılıyoruz bunu da bağışçılarımız ismine yapıyoruz” dedi.

’30 BİN PAKET EKMEK DAĞITIYORUZ’

30 binden çok aileye besin dayanağı verdiklerini anlatan Altan, “12 yetim kampımızda 3 bin yetimimiz var. Onların besin, beslenme, giysi ve başka muhtaçlıklarını karşılıyoruz. Yaklaşık 30 bin paket ekmek dağıtıyoruz. Bin 396 tane kamp var. Bunların bir kısmı kayıt altında bir kısmı ise insanların kendi imkânları ile kurdukları kamplar ve bu kamplardan bize talep gelmesi durumunda yardım ediyoruz. Briket konutlar büyük bir proje. AFADın koordinesinde birinci başta 10 bin, 20 bin derken şu anda 60 binlere çıkan bir briket mesken oluştu. Projeleri tamamlanmak üzere olan meskenlerimiz bayram daha sonrası sahiplerine teslim edilecek” dedi.