Tantuni (Tavuk)

Davut

New member
Tantuni (Tavuk) Tanımı İçin Gereçler

Lavaş için

• 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
Bezelerin ortası için

• 1 çay kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Nişasta
Tantuni için

• 2 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Köri
  • Sıvı yap
  • 1 çay bardağı su
Ayrıyeten

• Maydanoz
  • Domates
  • Soğan
  • Ve yanın da ne dilerseniz
Tantuni (Tavuk) Tanımı Yapılışı

1. birinci vakit içinderda lavaşımızın hamurunu hazırlıyalım süt ve tuzu bi kaba alalım ve unu dikkatli bir biçimde ekliyelim hamurumuz yumuşak olması gerekiyor dinlendirmeden bezelere ayıralım benim 13 beze çıktı.
  2. daha sonra bezelerimizin üzerini streç filimle kapatım 15 dkk dinlendirelim.
  3. ondan sonrasında her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp erittiğimiz yağ karışımından hertarafa gelecek biçimde sürelim ve nişasta serpip tekrar yayalım ve öbür bezeyle kapatalım bütün bezeleri böle yapalım iki katlı olmuş oluyor.
  4. Bezelerimizin üzerini örtüp yine 15 dkk dinlendirelim ve dinlendirdikten daha sonra ne epeyce ince ne de hayli kalın olcak biçimde merdane yardımı ile açalım ve ısıttığımız tavada en evvel 3 cins çevirip ondan sonrasında önlü artlı değiştirelim tıpkı tanımdan tekrar lavaş yapmıştım epeyce ince açtığım için baya kıtır olmuştu ve daima değiştirmediğim ortasında baya fazla pişmişlerdi o yüzden ne epeyce ince açın bide daima çevire durun.
  5. Tıpkı süreci öbür lavaşlarımız ortasında yapın merak etmeyin piştikten daha sonra kendi kendiliğine katları açılıyor epeyce hoş ve yumuşacık oluyor.
  6. Lavaşlarımızı piştikten daha sonrasında bir bezin içerisine daha sonrasında poşetin içerisine koyun ki kurumasınlar.
  7. Gelelim tantunimize birinci vakit içinderda tavuğumuzu yıkayıp minik minik doğruyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  8. daha sonra sıvı yağ ile güzelcene kavuralım ve baharatlarımızı suyumuzu ekleyip 2 dkk kaynatalım ve altını kapatalım lavaşları suya bandırıp öle dolduralım içini suyu bittikçe tıpkı süreci yapalım yine bi çay bardağı su ve baharat ekliyelim.Evet şimdiden deneyenlere. Afiyet olsun ????.