Taksiciler haksızlığa uğradıklarını sav ederek aksiyon yaptı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Şişli’de saat 00.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 taksici, oluşturdukları konvoyla Mecidiyeköy’den, Fatih’te bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne hareket etti. Taksimetre meblağlarına artırım isteyen taksiciler, son devirde haksızlığa uğradıkları nedeni öne sürülerek belediye binası önünde aksiyon yaptı.

‘ARABADA YOLCU OLMASINA KARŞIN TAKSİM BAĞLANDI’

Taksicilerin son periyotta epey fazla haksızlığa uğradığını lisana getiren taksici Ufuk Çarpar, taksilerin dolmuş ve halk otobüslerinden daha ucuz olduğunu söylemiş oldu. Haksız yere aracının bağlandığını belirten Çarpar, “Beyazıt Meydanı’ndan Göztepe’ye yolcu alıyorum. Tiyatro Caddesi’nden sağa döndüğümüz üzere 8’nci araç olarak beklemeye alıyor. Otomobilimde yolcu var, Göztepe’ye gidiyor kendisi. ‘İndir yolcunu’ diyor. Niçin indiriyorum yolcumu diyorum. ‘İndir yolcunu arabanı bağlıyorum’ diyor. Şu an otomobilim otoparkta. Taksiciye kumpas kuruyorlar. Kimse bu malı bizimle birlikte almamış. her insanın alın teri. Dışarıda yolcu diyor ki, taksi bulamıyorum. Taksici diyor ki yolcu bulamıyorum. Müşteri bulamıyorum. Burada bir sorun var. Taksi, çizgili minibüsten ucuz. Taksi halk otobüsünden ucuz” dedi.

‘ARAÇLARIMIZ BAĞLANIYOR’

Belediyenin taksici esnafı ile vatandaşları karşı karşıya getirdiğini ileri süren taksici İsmet Sarı ise, “Tipini beğenmediğimiz, gasba uğrayacağız diye müşteri almadığımız vakit otomobillerimiz bağlanıyor. Bizim de özel gereksinimlerimiz oluyor. Biz ne sağa çekip yemek yiyebiliyoruz, ne başka gereksinimlerimizi nazaranbiliyoruz. Lakin almadığımız yolcular hakkında; İmamoğlu beyefendi, ‘153’ü orta şikayet et’ diyor. Ne oluyor? Bir fotoğraf çekiliyor, yarın öbür gün Esenler’den belediyeden bizi çağırıyorlar, ‘bir hafta ruhsatı askıya aldık’ diyorlar. bu biçimde bir saçmalık olabilir mi? Bizi bu hale getirenler İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’dur” formunda konuştu.

Yoğun güvenlik tedbirleri içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önüne gelen taksiciler, yaptıkları açıklamanın akabinde olaysız bir biçimde dağıldı.