Tabuları yıkan futbolcular

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ağrı’da 6 yıl evvel Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü’nün “Kızlarımız erken yaşta gelinlik yerine forma giysin” sloganıyla kurduğu Ağrı Aile ve Toplumsal Siyasetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Kadrosu,

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nün de takviyesiyle gayelerinde ilerliyor. Ağrı’da, “Futbol erkek sporudur” algısını yıkan kulübün 14-18 yaş aralığında 20 kız futbolcusu bulunuyor. Kulüp bünyesinde ise şu ana kadar 100’den çok futbolcu yetişti. Bayan Futbol Kadrosu, uğraş ettiği TFF 3’üncü Lig N Grubu’ndaki 5 maçın sonunda, aldığı 4 galibiyet ve bir birliktelikle namağlup önder pozisyonda. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Cemil Budak, kadronun gelecek dönemde 2’nci Lig’i hedeflediğini söylemiş oldu.

Kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine karşı gösterdikleri uğraşta, futbol ve öbür spor branşlarının etkisinin değerli olduğunu vurgulayan ehemmiyetine değinen Budak, “Ağrı üzere bir yerde, geçmişte kızlar okula bile gönderilmezken şu anda biz futbolda fazlaca yeterli bir uzaklık katettik. Kızlarımız bu proje ile yaklaşık 5 yıldır tıpkı ekipte çaba ediyorlar. Kızlarımızın erken yaşta evlendirilmesine karşı bu Ağrı’da bir başlangıçtır. Örnek bir projedir” dedi.

‘Hedefim ulusal takım’

Ağrı Aile ve Toplumsal Siyasetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Ekibinin oyuncusu Ayça Taşdemir ise “Kızlar top oynamaz inancını kırıyoruz. Şu anda burada futbol oynayarak hayallerimi geçekleştiriyorum. Forvet oyuncusuyum. İlerde amacım ulusal kadroya seçilmek. Bunu gerçekleştirmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ailem de bana dayanak oluyor. Buradan kızlara sesleniyorum, ‘Sporu sevin, futbolu daha fazlaca sevin” dedi.

‘Tabuyu yıktık’

Ağrı Aile ve Toplumsal Siyasetler Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Ekibi’ni 4 yıldır çalıştıran Teknik Yönetici Halit Çelen de şunları söylemiş oldu:

“Bu yola, kızlarımızın gelinlik yerine forma giymeleri isteği ile çıktık. Kızlarımızın daha fazla sporla ilgilenmelerini istiyoruz. beraberinde kendilerine bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Biz dört yılda burada bir tabuyu yıktık. Artık futbol erkek branşı değil. Kızlarımız da birebir biçimde oynayabiliyorlar.”