Susie Maxwell Berning, Hall of Fame golfçü, 83 ile öldü

SmokePlumes

Active member
Fairway ve lütfu üzerindeki ısrarıyla bilinen ABD Kadın Açık Golf Turnuvası'nın üç zaman şampiyonu Susie Maxwell Berning, Çarşamba günü Güney Kaliforniya'daki Indio'daki evinde öldü. 83 yaşındaydı.

Kızı Cindy Molchany ölümü doğruladı. Annesinin iki yıl akciğer kanseri olduğunu söyledi.

1960'larda Oklahoma City'den, profesyonel kadın Körfezi'nin hala bir kalkınma sporu olduğu (daha sonra o sırada sadece 70 golfçünün turda olduğunu tahmin etti), Bning ışıltılı bir kariyer kurdu. Görevler en yüksek olduğunda parlak bir şekilde parladı. LPGA turundaki on bir zaferlerinden dördü, 1965'te Western Open da dahil olmak üzere büyük turnuvalardaydı.

Diğer üçü 1968, 1972 ve 1973'te ABD Açık Zaferlerdi. Berning, Betsy Rawls, Babe Drikson Zaharias, Hollis Stacy, Annika Sorenstam ve Mickey Wright ile birlikte sadece altı kadından biriydi – Dünyanın Tüm Üyeleri – Üç veya daha fazla kazandı , Dünya Golf Onur Listesi'nin tüm üyeleri. 2021'de Berning sonunda sporun hem erkek hem de kadın yıldızlarını onurlandıran salona katıldı. Tiger Woods ile aynı sınıfa dahil edildi.

Performansının tam olarak tanınması büyük ölçüde geldi çünkü kariyeri kısaltıldı çünkü aileye sürekli olarak öncelik verdi.

1968'de başlayan onlarca yıl boyunca, 1970'de kızı Robin'e hamile olduğu 1970'de sadece yedi ve 1977'de kızıyla hamile olduğu zaman yılda ortalama 13 olaydan daha az bir olay elde etti. Cindy.

Berning, dört kez şampiyon olan Wright'ın Fleetwood, Pennsylvania'daki Moselle Springs Golf Kulübü'nde dört vuruşla oynamadığı ilk ABD Açık zaferinden bu yana artık oynamamıştı. Bir emlak yatırımcısı olan kocası Dale Berning ile balayında olmuştu.

Tanıtım konuşmasında, Berning kızlarına “beşinci ve altıncı majör” olarak adlandırdı ve ekledi: “Her zaman ailemi turneye çıkarmanın sadece bir nimet olmadığını düşündüm, ama bu bir avantajdı. Tur nasıl giderse gitsin, önce bir anneydim. “

O günlerde, nispeten küçük kadın profesyonel golfçü havuzu da bir aileden daha fazla hareket etti. “Derste birbirimizin poposunu yenmeye çalıştık,” dedi bu konuşmada, “ama asla bir aşk kaybetmedi. Kurstan birbirimize baktık. Karavanlarda, uzayda ve kasabadan şehre yemek yedik. “

Golf Oklahoma dergisine göre, Petite Berning, çekimin standart olarak standart kabul edildiği sıkı, zor kurslardaydı.

1972'deki ikinci açık zaferinde, Mamaroneck, NY turunu bir aile ile birlikte kanatlı ayak golf kulübünde zafer kazandı.

Berning, önümüzdeki yıl New York eyaletindeki Rochester Country Club'da unvanını başarıyla savundu. Turnuvada, yeşilliklere, salıncak içine başladı. Kocası daha sonra ona 5 dolara satın aldığı farklı bir atıcı verdi. Motel odasında antrenman yapmak için bir akşam geçirdikten sonra, 32. doğum gününde beş vuruşla turnuvayı kazandı.

Konuşmasına koyduğunda: “Bir kız için fena değil, beş iki, Oklahoma'dan, atların golfü değil, onun geleceği olacağına inanan.”

Suzanne Maxwell, 22 Temmuz 1941'de Kaliforniya, Pasadena'da, Shields ve Isabelle Maxwell'den beş çocuğun dördüncüsü olarak doğdu. Babasının bir restoranı vardı ve daha sonra Güney Kaliforniya'da hindi düşüktü, ancak hem restoran hem de çiftlik ateşten hasar gördükten sonra aile Oklahoma City'ye taşındı.

Gençken kardeşleri Roger ve Bill, Oklahoma City'deki Lincoln Park Golf Sahası'nda Cadies olarak iyi para kazandı. Gelirle sporun kendisinden daha fazla ilgilendi ve bir iş sordu. Caddying'in kızlar için olmadığı söylendi.

Bunun yerine, kendini ailesinin iki atına adadı. Berning'in geçen yıl podcast'te “Oyunun İyi” podcast'inde söylediği gibi, her ikisi de fairway ve yeşillikler, biri özgür olduğunda golf sahasının yakınındaki dişlere aldı.

Zemin boyutlu bir Ketper, kursun seyrini cezalandırmak için onu sürükledi, ünlü bir golf eğitmeni olan UC Ferguson ona rotasını verdi ve çocuklarına sürüş dersleri vermek isteyip istemediklerini sordu.

Ayrıca onları golfe sunmayı teklif etti. “Demeye devam ettim: 'Hayır, bu aptal oyun, bu küçük beyaz topu kovalıyorsun, hayır, efendim, teşekkür ederim',” diye hatırladı. Bir yıl sonra, onu LPGA'nın kurucu üyesi Patty Berg tarafından verilen bir golf kliniğine davet etti. Bunu denemek istiyorum.”

Ferguson onun akıl hocası oldu ve lisenin ikinci okul yılında başladı, burada küçük bir takım başlayana kadar kızlık takımının olmadığı ve bir çocuk dahisi olduğunu kanıtladı.

Oklahoma Lisesi'nde ardışık üç golf şampiyonası kazandı. Daha sonra performansı oynadı çünkü o sırada çok az kız oynadı.

“Bu turnuvalardan birinde 121 vurdum,” dedi, “ama görüyorsunuz, rekabet yoktu.”

Mezun olduktan sonra Oklahoma City Üniversitesi'nde golf bursu alan ilk kadındı ve bir kadın ekibi başlatmayı amaçladı. İlgi duyan tek kadın oyuncu olduğu için, Sam takma adını aldığı erkek takımında oynamak zorunda kaldı.

Geçen yıl olası doktora kariyerini düşünürken, iki yerel golf yarışmacının zaten “burada ve orada biraz para kazandığını” gördü. “Düşünmeye devam ettim: 'Onları yenebilirim. Birkaç yıl önce onu dövdüm. “”

Bundan kısa bir süre sonra tura katıldı. 1964'te yılın onurunu eve götürdü.

Berning doksanlara kadar devam etti ve dikkatini sınıfa çevirmeden önce devam etti. Zamanını Palm Springs, California yakınlarındaki rezerv kulübü ve Aspen, Colo'daki Maroon Creek Club arasında paylaştı.

Bayan Molchany'ye ek olarak, diğer kızı Robin Doctor ve iki torun tarafından hayatta kaldı. O ve kocası 1997'de boşanıyor.

Kariyerindeki kariyerine rağmen, Berning takip edecek profesyonel golfçülere kıyasla bir pittance kazandı. Bu gerçeği indüksiyon konuşmasında yaptı, bu yıl izleyicilerdeki süperstar indüksiyoncusuna döndü ve şunları söyledi:

“Bu arada, üç ABD açıklığımdan kaplan, toplam kar 16.000 dolardı. Kontrolleri değiştirmek isteyip istemediğinizi merak ettim. “