Sokak köpekleri bebek otomobilli aileye kabusu yaşattı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Aksu ilçesi Kemerağzı mahallesi Yaşar Sobutay Bulvarı üzerinde meydana geldi. Meskenine gitmekte olan Özgür E. (46), yolda yürüdüğü sırada 10’u geçkin köpek bir anda etrafına toplandı. Köpeklerin kendisini kovalaması kararı Özgür E., caddeye fırlayıp orta refüje geçti. Burada köpeklerden kimileri Özgür E’nin sağ bacağının baldır kısmından ısırıp yaraladı. Köpekler bir süre daha sonra etrafa dağılırken, yaralanan vatandaş, etraftakilerin ihbarıyla olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Özgür E.’nin yaralandığı bölgeye 3 dikiş atıldı.

“O ANDA KAÇIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ”

Köpeklerden korkmayan birisi olduğunu söyleyen Özgür E., olay anını şu sözlerle anlattı:
“Onlar sokak hayvanlarımız, can dostlarımız aslında. Ortalarından geçecektim, tahminen de kusur yaptım. Birden havlayarak üzerime saldırdılar. Sayılarını fazlaca hatırlamıyorum ancak 10-12 köpek vardı. Ne kadar sakin kalmaya çalışsam da, üzerime yaklaşmaya başlayınca yola gerçek kendimi istemsiz bir biçimde. O da bir küsurdu lakin o anda kaçış düşünüyorsunuz. Yolda Allah’tan araç trafiği yoktu o sırada. Orta refüje geldim, orada birkaç köpek bacağımın gerisinden ısırdılar. Akabinde hastaneye kaldırıldım ve 3 dikiş atıldı.”

MAHRA’NIN O AN YAŞADIĞI HİSLERİ YAŞADI

Özgür E., daha evvel benzeri bir imgeyle köpeklerin saldırısı kararı kamyonun altında kalarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını yitiren 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın ailesine baş sıhhati dileyerek, “Kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. O anlık panikle ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. O an Mahra’nın hislerine bir şey diyemiyorum. Çocuk psikolojisi daha da güç. Köpeklerin ne yapacağını kestiremiyorsunuz. Düşseydim şayet ve üzerime atlasalardı daha da makus olabilirdi” tabirlerini kullandı.

“ÇÖZÜM ODAKLILIK ÖNEMLİ”

Bölgede ilkokul olduğunu ve turistlerin de yaşadığına dikkati çeken Özgür E., şikayetler daha sonrası Aksu Belediyesi’nin bu sabah kendisini aradığını ve bir çalışma yaptıklarını dediğini belirtti. Özgür E., “Önüne fazlaca geçemediklerini de belirttiler. İlgilendikleri için teşekkür ediyorum lakin tahlil odaklılığı burada kıymetli. Çocuklarımız da bizler de korkuyoruz. Onlar can dostlarımız, onların yok edilmesi üzere bir fikrim yok lakin can güvenliğimiz ve huzurumuz için toplanmaları gerekiyor” diye konuştu.

SALDIRMA ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan Özgür E. ile farklı tarihlerde köpeklerin birebir bölgede diğer vatandaşlara saldırma anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Manzaralarda, Özgür E.’nin elinde poşetlerle yürüdüğü sırada köpeklerin bir anda saldırdığı ve Özgür E.’nin yola fırladığı görülüyor. Birebir köpeklerin bebek arabası ve yanında genç bir kızla yürüyen bir bayana köpeklerin saldırma anları ile öbür bir vatandaşa bir daha tıpkı bölgede saldırdığı da manzaralara yansıdı.