Sırdaş astsubaydan sarsıcı savlar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MERT İNAN- Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ait iddianamede, MİT Müsteşarı olmak isteyen Levent Göktaş’ın, bu bakılırsav için kendisine mani olarak gördüğü Necip Hablemitoğlu’nu, hem de FETÖ/PDY ile ilgili çalışmalarından rahatsız olan Mustafa Özcan ve Enver Altaylı’nın azmettirmesi sonucunda öldürme sonucu aldığı öne sürülüyor. Göktaş’ın bu sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı içerisinde kendisi ile bir arada hareket eden ve kanunî alandan çıkan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır ile bir arada aksiyona döktüğü argüman ediliyor. Kuşkulu Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nun, 17 Kasım 2002’de Kazakistan’a gönderildiği, hareketi gerçekleştirmek için verilen talimat üzere olay tarihindilk evvel ülkeye geldiği, Hablemitoğlu’nu ele geçirilemeyen 9 milimetre çaplı mermi atan tabanca ile öldürmüş olduğu öne sürülüyor.

Sağ kolu söz verdi

İddianamede, Özel Kuvvetler Komutanlığ Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Alay Komutanlığı sırasında Levent Göktaş’ın özel ve idari işlerine bakan astsubay Mehmet Narin’in tutuklu bulunduğu Sincan Ceza İnfaz Kurumu’ndan 6 Temmuz 2022’de Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği dilekçenin içeriği de yer alıyor. Narin, dilekçesinde, Göktaş’ın buyruğunda nazaranv yaptığı süreçte asli tim vazifelerinin haricinde Göktaş’ın ferdî, ailevi, idari işlerini yerine getirdiğini, bir sırdaş ya da duvar vazifesi yaptığını anlatıyor. Narin dilekçede, şunları sav ediyor: “Benden bir ya da iki defa farklı tarihlerde kontürlü sınır almamı istedi.Bu çizgileri gönül alakası olduğu bayanlarla görüşmesinde kullandığına şait oldum. Azerbaycan’da bulunan ve bağlantısından bir oğlu olduğunu bildiğim bayana vakit zaman para göndermemi isterdi. Bu bayan Türkiye’ye geldiğinde ilgilenmemi isterdi. O devirde MTA’da çalışan bayanla imam nikahı yapmıştı. Şahsen şahitliğinde bulundum. Gayri legal çocuğuna eşinden bilinmeyen kimlik çıkartıp üstüne almış, İstanbul’da şahsen sünnetini yaptırdık birliktece.”

Göktaş’a MİT Müsteşarlığı teklifi geldiğini öne süren Narin, şu biçimde devam ediyor: “Bana MİT Müsteşarlığı’na gitmesi durumunda benim de onunla gelip gelmeyeceğimi sordu. Ben de buyruğunda çalışmaya hazır olduğumu belirttim. 2003 yılı Mayıs ya da Haziran ayında apansız Özel Kuvvetler nazaranvinden alınarak, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı’na atandı. Bu olay kendisinde ve MAK Alayı’nda büyük şok yaratmıştı. Özel Kuvvetler’e geri dönmek için çalışmalar ve görüşmeler yapıyordu.”

‘Bozkır’ın babasının ilişkilerini kullandı’

Narin Göktaş ile Bozkır’ın alakana dair de şunları söylemiş oldu: “Gökhan Nuri Bozkır’ın babasının devrin Genelkurmay Lideri Hilmi Özkök ile olan ilgisini (devre arkadaşı) kullanmaya çalıştığını gördüm. Birkaç kere Bozkır’ın babasının OYAK Sitesi’nde bulunan meskenine ziyarette bulunduğuna şahit oldum. Bu süreçte Bozkır’ı İrfan beyefendiye ilişkin ofiste bir kere gördüğümü hatırlıyorum. Ağustos 2003’te Göktaş yaptığı görüşmelerin kararında Özel Kuvvetler’e geri atandı. Lakin MAK Alay Kumandanı olarak değil, daha pasif bir misyona getirildi.”

Başbakan Yardımcısı ile Konya’da görüşme

Narin, 18 Aralık 2002’de Göktaş’ın yaptığı bir görüşmeyi de şu biçimde anlattı: “Daha evvel MİT Müsteşarlığı’na aday olduğunu söylemişti. Konya’ya gideceğimizi, periyodun Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile görüşerek CV’leri vereceğimizi söylemiş oldu. A.O isimli bir bayan arkadaşıyla birlikte üçümüz Konya’ya gittik. Bir otele gittik, bize lobide bekledik, kendisi otelin öbür bir bölümüne gitti.” Narin çabucak sonrasında daima birlikte Antalya’ya gittiklerini ve Göktaş’ın diplomat bir arkadaşıyla görüştüğünü söylemiş oldu.