Sinop kıyısında bir daha kara gerdanlı dalgıç vefatları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sinop kıyısındaki meyyit kuşları nazarannler, Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğü gruplarına bildirdi. Kıyıda inceleme yapan gruplar, 15 kara gerdanlı dalgıç ölüsü buldu. Takımlarca toplanarak Samsun Veteriner Denetim Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderilen meyyit kuşlarla ilgili inceleme başlatıldı. Kentte, geçen hafta da 25 kara gerdanlı dalgıç ölüsü kıyıya vurmuştu.

Balıkçı Naci Adalı, “Denizde balık kıtlığı var. Buna da bağlı olarak açıkta taban ağları var. Taban ağlarına balıklar takılıyor. Bu kuşlarda 40-50 metreye dalabilen hayvanlar. O dalışta ağdan balık alması fazlaca güç. Bunlar daima toplu biçimde gezdiği için toplu biçimde ağlara vuruyorlar.

Diyelim ki 100 tane vursa 50 tanesi ağda kalıyor. Ben buna bağlıyorum. Rastgele bir hastalık düşünmüyorum. Biz de bu memleketin çocuğuyuz. Balık azaldıkça hayvan vefatlar çoğalıyor. Onlar da avlanmak istiyorlar. Ağda balık olduklarını biliyorlar. Kuşların da belirli bir vakit suda kalma vakit içinderı var” dedi.