Sergen Yalçın – Çebi görüşmesinin bilgileri ortaya çıktı

Libero

New member
Beşiktaş’ta Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı. Abdullah Avcı’nın istifasıyla boşalan teknik yöneticilik bakılırsavine 30 Ocak 2020’de tam 22 bin taraftarın katıldığı bir imza merasimiyle başlayan Yalçın, 679 gün koltukta oturabildi.

Şampiyonlar Ligi’nde Dortmund maçında alınan 5-0’lık yenilginin akabinde Yalçın, dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde lider Ahmet Parıltı Çebi ve asbaşkan Emre Kocadağ ile yaptığı yalnızca ‘15 dakika’ süren bir toplantı kararında vazifesi bırakma sonucu aldı.

“BÖYLESİNİ YAŞAMADIM”

Hürriyet’ten İsmail Er’in haberine göre, son 6 aylık süreçte teknik yöneticilik mesleğinin en başarılı ve en başarısız periyodunu yaşadığını anlatan Yalçın, vazifesi bırakma sonucunı ve münasebetlerini şu biçimde tabir etti:

“Taraftarımızın büyük dayanağıyla nazaranve geldim, geçen dönem iki kupa birden kazandırdım fakat bu dönem hem benim birebir vakitte topluluğum ismine tam bir hayal kırıklığı oldu. Döneme hakikat dürüst kamp yapamadan başladık, gerisinden kulüp tarihinde görülmemiş sakatlıklar ve formsuzluklar yaşandı. daha sonrasında da düşüş başladı ve bir türlü durduramadık. Teknik yöneticilik mesleğimde bu biçimde bir durumu yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.

“BEŞİKTAŞ ZİYAN GÖRÜYOR”

Geçen dönem iki kupa kazandıran teknik takımımla birlikte bu sene de elimizden gelen bütün çabayı gösterdik lakin olmadı. İstediğimiz sonuçları bir türlü alamadık. Bu kurallarda ayrılmam, en doğrusu diye düşünüyorum. Şahsım ve sizlerden çok Beşiktaş ziyan görüyor, buna üzülüyorum. Aslında daha evvel gidebilirdim ancak ‘Zoru görür görmez kaçtı’ demesinler diye devam ettim. Lakin gördüm ki, birtakım şeyler zorla olmuyor. Bu vakte kadarki hak edişlerimin haricinde prim vs. hiç bir şey istemiyorum.”

Lider Çebi, hizmetlerinden dolayı Sergen Yalçın’a teşekkür etti ve bundan daha sonraki mesleğinde muvaffakiyet diledi.