Sedat Peker’in seslendiği Kılıçdaroğlu’ndan borsa çıkışı: Bu mikropların hepsini temizleyeceğim

Severus

Global Mod
Global Mod
Organize cürüm örgütü önderi Sedat Peker, bugünkü paylaşımlarında SPK eski Lideri Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında rüşvet savlarını sayılarla tek tek sıraladı.

Peker, tıpkı paylaşımlarında CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, şunları dedi:

“CHP Genel Lideri Sn. Kılıçdaroğlu, dünkü açıklamalarında ‘Sedat Peker daha ne yapsın? Cürüm işleyenleri elinden tutup savcılığa mı getirsin?’ dedi. Sn. Kılıçdaroğlu, bu yanlış bir bilgi. Hatırlarsanız Kutlu Adalı cinayeti ifşasını yaptığımda bu ifşayı sürece almadılar. Ben de kardeşim Atilla Peker’i yanında arkadaşı ile konuttan çıkmasını söyleyip öteki taraftan da polise bu şahısların üzerinde silah var ihbarı yaptırıp kardeşimi Sn. Savcının önüne kadar getirttim. Fakat bir daha Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili tabiri alınmayınca olay hakkındaki bildiklerini avukat arkadaşlar vasıtasıyla dilekçe olarak müracaattan geçirtip devlet lisanı tabiri ile kayıt altına aldırttım. Yani Sn. Kılıçdaroğlu ben bunu dahi yaptım.

‘Ben uyuşturucu işinde yokum’

Avukatlarınız dilekçelerini hazırlamadan evvel bugün sizlere epeyce fakat fazlaca daha değerli yeni bilgiler vermek isterim (ÇOK BÖYÜK). Sn. Kılıçdaroğlu, sizi bir hususta daha düzeltmek isterim. Anlattıklarımın hepsi lakin hepsi gerçek. İçerden bilgi verdiğim de yanlışsız. Ama siz diyorsunuz ki o da her işin ortasındaydı. İşte tam da bunu düzeltmek isterim. Ben uyuşturucu işinde yokum. Devletten bırakın para almayı, merhum annemin öğretisi üzerine ben devletin bir bardak çayını bile parasız içmedim. Ben uzmanlık alanım olan kaygı iklimi oluşturmada ve şiddet usulü tertipleri yapmada bulundum. Bunun bilhassa ayırt edilmesini isterim.”

‘Küçük yatırımcıyı içeriden bilgi alan çeteler soyuyor’

Peker’in paylaşımları daha sonrası Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Borsada dolandırılan küçük yatırımcılara ait mevzuyu açan Kılıçdaroğlu, borsadaki küçük yatırımcının yalnızca ‘SPK’nın yolsuzluk sistemiyle soyulmadığını’ söylemiş oldu.

Kılıçdaroğlu, içeriden bilgi alarak ve manipülasyonla küçük yatırımcıyı soyan çetelerin olduğunu belirterek, “Bunu pay grafiklerinden de fazlaca net izliyorum. Örneklerini TCMB faiz kararlarında ve toplumsal medyada çıkartılan kimi dedikodular sürecinde de gördüm, notlarımı aldım” dedi.

‘Kimlerin nemalandığını iktidar değişince ortaya çıkaracağız’

SPK ve Borsa İstanbul’un bu mevzudaki şikayetleri görmezden geldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “sebebini biliyoruz… Buradan kimlerin nemalandığını da iktidar değişikliğinden daha sonra ortaya çıkaracağız. ötürüsıyla iktisat derken, yalnızca birinci 100 günlük planlar vs. ile bu ülkenin toparlanmayacağını biliyorum” sözlerini kullandı.

‘Mikropların hepsini temizleyeceğim’

“Bu urları, tefecileri, simsarları, çantacıları temizlemeden; yani devlete nefes aldırmadan, milletin de nefes alamayacağını biliyorum. Devletin nefes borularına yapışmış mikropların hepsini temizleyeceğim” diyen Kılıçdaroğlu, şu tabirleri kullandı:

“Dolandırılan küçük yatırımcıların ziyanlarının telafisi, bu mikropların ve beslediklerinin parası ile telafi edilecek. Bahsin bu boyutunu da uzun vakittir takip ediyorum, kimse merak etmesin.”