Satın almak istediğini söylemiş oldu! ‘Park edeceğim’ mazeretiyle çaldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, Adapazarı ilçesi Soğanpazarı Caddesi üzerinde 12 Nisan Salı günü saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Argümana nazaran Demir Ayaz Demirci (28), 28 bin lira bedelindeki kurye işlerinde kullandığı motosikleti internet üzerinden satışa çıkardı.

İlanı koyduktan bir süre daha sonra Demircan’ı arayan bir kişi, motosikleti satın almak istediğini söylemiş oldu. Motosikletini satacağını düşünen Demircan, şahısla buluştu. Şahıs cebinden çıkarttığı dövizleri bozdurmak için döviz ofisine gitmek istediğini ve motosikleti kullanmak istediğini söylemiş oldu. Döviz ofisi önüne geldiklerinde Demircan’a motosikleti park etmek istediğini belirten şahıs, Demircan motosikletten indikten daha sonra gaza basarak uzaklaştı. Neye uğradığını şaşıran genç, durumu polise bildirdi. Satmak istediği motosikletini çaldırmanın şokunu yaşayan Demircan, şahsın bir an evvel yakalanarak, motosikletine kavuşmayı bekliyor.

“MOTOSİKLET VE BİSİKLET PARK YERLERİ OLDUĞU İÇİN ŞÜPHELENMEDİM”

Motosikletinin alma mazeretiyle çalındığını söyleyen Demir Ayaz Demirci, “Yaklaşık 2 hafta oluyor motosikletimi aldım. Şu an sıfırı 28 bin lira pahasında. Bana uygun gelmediği için internete satmak için ilana koydum. B.M. isminde bir bayan benim motosikletimi görmek istedi, ben de tamam dedim. Buluştuğumda anlaştığımız noktaya gelemedi, beni 45-50 dakika daha sonra telefonla aradı ve Çeşme Meydanı’na gelmemi söylemiş oldu. Oraya gittiğimde bayanla değil, kardeşi olduğunu söyleyen E.K. isimli bireyle görüştüm. Muhakkak bir süre fiyat pazarlığında bulunduktan daha sonra 23 bin 500 liraya anlaştık ve birlikte notere gittik. Noterin önünde indiğimizde ve motosikleti de o sürdü deneme emelli ve bana, ‘Kardeşim sen bir in ben ablamı alıp geleyim, satışı hızlandıralım’ dedi. Ben buna müsaade etmedim. Benimle mecburiyetten notere kadar çıktı. çabucak sonrasındasında bana cebindeki dövizleri gösterdi ve bozdurmak için döviz ofisine gitmemiz gerektiğini söylemiş oldu. Anahtar onda olduğu için bir daha motosikleti o kullandı. Döviz ofisinin önüne geldiğimizde de, ‘İn kardeşim şuraya parkedeyim’ dedi. Bende indim, bu alanda motosiklet ve bisiklet park yerleri olduğu için şüphelenmedim. sonrasındasındasında sağa ve sola yanaştı, muhakkak bir aralığa gittikten daha sonra süratle gaza basarak kaçtı” diye konuştu.

“ZAR GÜÇ ALDIĞIM BİR MOTORDU, BİR AN EVVEL BULUNMASINI İSTİYORUM”

Kurye işlerinde kullandığı motosikletinin bir an evvel bulunmasını isteyen Demircan, “Ramazan günü epeyce canımı yaktılar, zar güç aldığım bir motordu. aslına bakarsanız 25-28 bin lira günümüzde az bir para değil, ekmek teknemdi. Kurye olarak işlerimde kullanıyordum. Polise haber verdim, bir an evvel bulunmasını istiyorum. Benim şu an yaşadığım durum bir hırsızlık değil bence, direkt nitelikli dolandırıcılık. Bu alım satım işlerinde bu biçimde bir haber gördüm” halinde konuştu.