‘Saldırının failleri ortaya çıkarılacak’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere gerçekleştireceği Endonezya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’na açıklama yaptı.

Erdoğan, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ait, “16.20 sularında İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı hücumda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hain taarruzun çabucak ardından olay yerine çabucak emniyet ve sıhhat üniteleri sevk edilmiş yaralılarımızın hızla etraftaki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili üniteleri bu kalleş atağın faillerini ve ardındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Erdoğan, şu biçimde devam etti: “Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma uğraşları dün olduğu üzere bugün ve yarın da amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi’ndeki olayın önündeki ve ardındaki tüm ögeleriyle ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri biçimde cezalandırılacağından emin olsunlar.”

Siyasilerden baş sıhhati mesajları

Siyasiler, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ait toplumsal medya hesaplarından açıklamalar paylaştı. Patlamaya dair iletiler şöyle:

Emine Erdoğan: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama haberiyle yüreğimize ateş düştü. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemize geçmiş olsun.

TBMM Lideri Mustafa Şentop: Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Devletimiz ilgili bütün kurumlarıyla olay yerinde ve patlamadan etkilenen tüm insanlarımızın ve bölge esnafının yanındadır. Vatandaşlarımızın resmî kurumlarımızdan yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri takip etmelerini hassaten rica ediyoruz.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada ömrünü kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmalıyız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmalıyız ve terörü lanetlemek zorundayız. Kaynağı ne olursa olsun bu ülkede yaşayan 85 milyonun tıpkı kelamları seslendirmesi lazım. Terörü yapanların, onlara dayanak verenlerin lanetlenmesi lazım.

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada ömrünü kaybeden vatandaşlarımıza Şanlı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu: İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu ıstırapla öğrendim. hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri kaygıyla takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum.

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu: Başımız sağ olsun. İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada ömrünü kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce: İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama haberini kederle takip ediyorum. Patlamada hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay epey taraflı olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. hiç bir akın Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı akında hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun. Devletimizin tüm üniteleri bu kalleş atağın faillerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını titizlikle yürütmektedir.

Dünyadan reaksiyon yağdı: Türk halkının yanındayız

İstiklal Caddesi’ndeki hücuma epey sayıda yabancı ülke ve siyasi topluluktan reaksiyon iletileri geldi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğlenden daha sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir ıstırap duymaktayız. hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz.

Avrupa Kurulu Lideri Charles Michel: Bu gece İstanbul’dan dehşetli bir haber geldi. İstiklal’deki patlamanın kurbanlarına başsağlığı diliyorum. Tüm kanılarımız bu zahmetli vakitte Türkiye halkıyla.

AB Dış Bağlar Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: İstanbul’dan vahim haber. Niyetlerimiz Türkiye halkı ve bu öğlenden daha sonraki taarruzun kurbanlarının aileleriyle bir arada. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Fikirlerim sizinle. Etkilenen herkese ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma ortasındadır.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier: İstanbul’daki yıkıcı patlama haberi beni sarstı. Kanılarım kurbanlar ve aileleriyle birlikte ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly: Kanılarım İstanbul patlamasından etkilenenlerle bir arada. Her türlü terörizm iğrençtir. İngiltere, bu haksız şiddet hareketine karşı Türkiye ile dayanışma ortasındadır.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan terörü kesin bir lisanla kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni: İstanbul’dan gelen imgeler fecî, yaşanan hücum ve suçsuz vatandaşların mevti niçiniyle Türkiye’ye en derin taziyelerimizi iletmek istiyorum.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: İstanbul’un merkezinde meydana gelen patlamanın haberi bizi derinden sarsmıştır. Yaşanan trajediyle ilgili olarak size, kurbanların ailelerine ve yakınlarına kendi adıma ve Azerbaycan halkı ismine kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Pakistan hükümeti ve halkı, hayatlarını kaybeden kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerini iletiyor ve yaralıların bir an evvel uygunlaşması için
dua ediyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı: İstanbul’daki terör saldırısını en kuvvetli biçimde kınıyoruz. Suudi Arabistan kardeş Türk hükümeti ve halkına en içten taziyelerini sunuyor.

Zelenskiy’den Türkçe mesaj

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy toplumsal medya hesabından İstanbul’daki patlamaya ait Türkçe ve Ukraynaca taziye iletisi yayınladı. Zelenskiy, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada epeyce sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin hüzünle öğrendim. ömrünü kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır” tabirlerini kullandı.