Rıdvan Dilmen’den taban fiyat açıklaması

Libero

New member
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in, 6-1 mağlup olduğumuz Hollanda-Türkiye maçının akabinde yaptığı “asgari ücret” yorumu tartışmalara niye oldu.

Dilmen, “Ben hiç bir parayı küçümsemem. Bugün taban fiyatlı çalışan milyonlarca insan var. 8 bin liraya çalışan beşerler var” tabirlerini kullandı.

Toplumsal medyada gündem olan tabirlerle ilgili Dilmen, Twitter hesabından hususa açıklık getirdi.

Dilmen şunları yazdı:

Benim dün akşam ulusal maç sonunda yaptığım yorumun saçma sapan yere çekildiğini şaşkınla okudum! Ülkemizde milyonlarca taban fiyatla çalışan vatandaşlarımız var (tabii ki bekar, evli, çocuklu farklı olmak üzere).

Ne kadar aldıklarını bilecek kadar insanımıza hürmet gösterebilecek kadar ulusal bir kişiyim! 8 bin lira konusu alt yapılarda çalışan teknik adamlar için kullandığım cümleydi!! Ne dediğimi çok uygun bildikleri biçimde manipüle edildiği için açıklama yapma ihtiyacı duydum!

Şenol Güneş dahil ömrümde kimsenin kazandığı para benim gündemimde olmadı! Olmaz da! Allah herkese evvel sıhhat, daha sonra istediği kadar para versin, helalse! ki ! Şenol hocanın kazandığı anasının ak sütü üzere helal olsun.

Rabbim de inşaallah minimum fiyatın 8 bin lira olduğu günleri görmek nasip etsin. Herkese sevgi, hürmetlerimle…