Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan BDDK sonucu yorumu: İnanılmaz bir periyoda girdik

Severus

Global Mod
Global Mod
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 1.26 milyon takipçisinin bulunduğu Youtube kanalından yeni bir görüntü yayınladı.

BDDK’nın 24 Haziran 2022 tarihindeki sonucunı yorumlayan Demirtaş, “900 bin küsur Dolar üzeri Döviz bulunduran şirketlere kredi VERİLMEYECEK dedi. Ayrıntılıca yazarsam: ” “bilançosundaki döviz ölçüsü 15 milyon lirayı aşan şirketler şayet döviz mevcutları etkinlerinin yahut yıllık yararının yüzde 10’undan fazla ise bankalardan nakit tl ticari kredi kullanamayacak.” Bu sonucun fazlaca önemli sonuçları olacaktır” dedi.

Demirtaş özetle şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu:

BDDK’nın aldığı kararlar şirketleri ilgilendiren kararlar olsa da bireyleri de birebir ilgilendiriyor. İnanılmaz bir periyoda girdik diye düşünüyorum.

BDDK son sonucunda, ‘Eyy Türkiye’deki şirketler, hesabınızda şayet 900 bin dolardan fazla paranız var ise dolar tutuyorsanız, bu biçimde ben size kredi verilmesini, kredi almanızı yasaklıyorum’ dedi.

Bu ne demek, 900 bin dolardan fazla döviz tutmayın bozacaksınız, demektir bu. Çok büyük bir artısı yok, bildiğiniz baştan aşağı eksi…

Türkiye’de şirketler günlük faaliyetlerini yürütmek için banka kredisine gereksinim duyarlar. ötürüsıyla birçok şirketi bağlıyor bu olay. Ölçü da şirketler için çok düşük. Orta ölçekli şirketler için epey düşük.

“BU KADAR KOLAY OLSA HER ÜLKE MARS’A ARAÇ İNDİRİRDİ”

Peki diyeceksiniz ki, “Özgür Hocam bu yeterli bir şey değil mi, şirketler dövizi bozsun, döviz de düşsün…” Ah benim canım arkadaşım o kadar kolay oluyor olsaydı… Yüzlerce devlet var, döviz ıstırabı yaşayan her devlet bunun üzere kanun geçirirdi ve bütün sorunları çözülürdü. daha sonrasında da Mars’a beşerli araç indirirdi.