“Potlaç” Bayan Emeği Pazarı bir daha Moda’da

Manolya

Global Mod
Global Mod
Bayanlar içindeki dayanışma ve üretim ağını güçlendirmek üzere her yaz devri Potlaç Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatif’i öncülüğünde kurulan Potlaç Bayan Emeği pazarı, uzun bir ortadan daha sonra bir daha Moda’da yerini aldı. El emeği üretim yapan Potlaçlı bayanların bir birinden hoş eserleri Kasım ayına kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Kadıköy Belediyesi’nin bayanlar içindeki dayanışma ve üretim ağını güçlendirmek üzere 2016 yılında kurduğu ve 2019 yılında kooperatif olan bayan emeği pazarı ‘Potlaç’ her yaz devri Kadıköy Moda Aile Çay Bahçesi’nin ardındaki alanda bayan emeği pazarı kuruyor. Geçen yaz pandemi niçiniyle kurulamayan Pazar, uzun bir ortadan daha sonra Kadıköy Belediyesi’nin takviyesiyle Moda’daki yerini aldı. Potlaç Bayan Emeği Pazarı Kasım ayına kadar, her Cuma, Cumartesi günleri ve 1 Temmuz’dan daha sonra Pazar günleri de, 11.00 – 19.30 saatleri içinde ziyarete açık olacak.

DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK 35 TEZGAH KURULACAK

Alanda kurulan 35 stantta toplam 300 bayan, dönüşümlü olarak mamüllerini sergileyebilecek. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da kendilerine alan bulabildikleri stantlarda Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri de bu sene birinci kere yer alıyor. Potlaç Bayan Emeği Pazarı’nın ziyaretçileri takı, örgü, tığ, dikiş, keçe, süsleme, boyama, çanta üretimi, bez bebek, oyuncak, kanaviçe, seramik, tahta işleri, cam, fotoğraf ve gibisi alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği eserlere bu pazarda erişme imkânı bulacak.

110 BAYANLA BAŞLAYAN POTLAÇ BUGÜN 1300 BAYANA ULAŞTI

Potlaç Moda Satış Alanı bireylerin mamüllerini sergiledikleri bir yerden fazla, bayanların birlikte hareket ettikleri, ürettikleri bir dayanışma ağının kesimi. Kadıköy Belediyesi’nin dayanağıyla, Potlaç ismi altında evvel tezgah, daha sonra da dükkan açan bayanlar bir adım daha atarak 2019 yılında Potlaç Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatif’ini kurdu. Kızılderililerin değiş tokuş bayramına verilen isim olan Potlaç’dan esinlenerek, birinci sefer 2016 yılında 110 bayanla başlayan proje bugün bin 300 bayana ulaştı.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı