Piyasadan haberler

Manolya

Global Mod
Global Mod
AKSA… Davanın bugünkü duruşmasında Mahkemece, belgenin eksperden dönüşünün beklenilmesine, bir daha sonraki duruşmanın 24 Şubat 2022 günü saat 14:05’e bırakılmasına karar verilmiştir.

AKMGY… Davanın reddine ait Mahkeme sonucuna karşı davacı tarafın istinaf müracaatının, temyiz yolu açık olmak üzere Şirket lehine temelden reddine karar verilmiştir.

BAKAB… Şirket, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği müracaat sonucunda tevsi ve modernizasyon cinsi yatırımlarda kullanılmak üzere 20/10/2024 tarihine kadar geçerli olan ve toplam 65.000.000 TL’lik sabit yatırımlı ek istihdam kapasiteli 529177 numaralı Yatırım Teşvik Belgesi’ni almıştır. Genel teşvik kapsamındaki kelam konusu Yatırım Teşvik Dokümanı’nda öngörülen dayanak ögeleri “Gümrük Vergisi Muafiyeti” , “KDV İstisnası” halindedir. Teşvik konusu kalemler, uzun vadeli potansiyel yatırımları içerdiğinden, günün ekonomik şartları ve şirketin finansal durumuna nazaran kıymetlendirilerek teşvikin mühletinin uzatılmasına süreç ortasında karar verilecektir.

DESA… “Desa Deri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Erasta Edirne Desa Şubesi” unvanlı olmak üzere toplam 1 (bir) yeni mağazamız 04.11.2021 prestiji ile faaliyete geçmiştir. Desa mağazamızın alanı 232,00 m2’dir.

DOHOL… TTK 191/1’e nazaran dönüşüm oranı ve ayrılma hakkı kullanım fiyatının gerçeğe uygun ve adil bir biçimde tespiti ve tahsili… Tüm faal ve pasifin bir bütün halinde “devir alınması” suretiyle Şirket bünyesinde birleşen ve tasfiyesiz infisah etmek suretiyle daha sonra eren Doğan Yayın Holding A.Ş.’nin, 06.08.2014 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü Genel Heyet Toplantısında, Gündem’in 5’inci hususunda görüşülerek onaylanan birleşme sonucu ile ilgili olarak görülmekte olan tazminat davasının 04/11/2021 tarihinde görülen duruşmasında değerli bir gelişme olmamış ve bir daha sonraki duruşma 10/03/2022 tarihine ertelenmiştir.

DOKTA… Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin (Şirket) hisselerinin Piyasa Öncesi Süreç Platformu’ndan Alt Pazar’a geçmesi için yapılan müracaat Borsamız tarafınca değerlendirilmiş olup, fiili deveran oranı %5’in üzerine çıkan Şirket hisselerinin Kotasyon Yönergesinin 23/2 ve Borsamız Hisse Piyasası Yönergesi’nin 37/1,2,3 unsurları kapsamında 08/11/2021 tarihinden itibaren Alt Pazar’da süreç görmeye başlamasına karar verilmiştir. Bu çerçevede, Şirketin hisseleri, Piyasa Öncesi Süreç Platformu’nda süreç gördüğü son seansta oluşan kapanış fiyatı temel alınarak hesaplanacak baz fiyattan, Alt Pazar’da daima süreç metodu ile süreç görmeye başlayacaktır.

EKGYO… Şirket mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 565 Ada 1 Parselde yer alan 47 adet konut ve 7 adet ticari üniteden oluşan toplam 54 adet bağımsız kısma ilişkin Yapı Ruhsatları 02.11.2021 tarihinde alınmıştır.

GESAN… Şirket %70 bağlı paydaşlığı Europower Güç ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş. ile Türk bir müteahhitlik firması içinde Semerkant Kültür Merkezi Orta Tansiyon Elektrik Aksamları’nın tedariki için kontrat imzalanmıştır. Kontrat toplam bedeli vergiler hariç 1.277.092,80-USD’dir. HDFGS… Paydaşlık Aleyhine Açılan Dava Hk… Şirket yatırımcılarından Sait Örek tarafınca 2020 yılı Olağan Genel Heyet Toplantısının iptali istemli dava açıldığına dair tebligatın 25.06.2021 prestijiyle şirkete ulaştığı 25.06.2021 tarihindeki KAP açıklaması ile kamuya duyurulmuştu. Belgenin dünkü duruşmasında şu kararlar alınmıştır; -Davacıya talebini somutlaştırmak ve açık bir biçimde talep kararınu belirlemek, talebinin dayandığı kanıtları söz etmek için 1 haftalık kesin müddet verilmiş ve kesin müddette talebin açıklanmaması halinde davanın açılmamış sayılacağı ihtar edilmiş; -Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan davacının şirket hisse sahibi olup olmadığının sorulmasına karar verilmiş, -Usuli eksikliklerin tamamlanması ardından bir daha sonraki celse ön inceleme duruşmasının yapılmasına karar verilerek ön inceleme ertelenmiş, -Usuli eksikliklerin celse içinde tamamlanması halinde duruşma yapılmaksızın evrak üzerinden ön inceleme yapılabileceğinin ve karar verilebileceğinin taraflara ihtarına karar verilmiş, -Duruşma günü 22.12.2021, saat 13:30’a bırakılmıştır.

KONTR… İştirak “Plan S Uydu ve Uzay Teknolojileri A.Ş.” geliştirdiği IoT(internet of things) test uyduları için, 2022 yılında 3 adet uydunun yörüngeye gönderilmesine yönelik mutabakat imzalamıştır. Fırlatmalar SpaceX Falcon 9 roketleri ile 2022 yılı 3. Çeyrekte 1 adet ve 2022 yılı 4. Çeyrekte 2 adet olmak üzere yapılacaktır.

LOGO… Şirketin, oy hakkı veren hisselerinin % 100’üne sahip olduğu Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri Anonim Şirketi ile Logo Kobi Dijital Hizmetler Anonim Şirketi’ni tüm etkin ve pasifleriyle bir kül halinde devralması suretiyle Şirket çatısı altında kolaylaştırılmış tarzda birleşmelerine yönelik süreçler tamamlanmış olup kelam konusu birleşme süreci Gebze Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 04.11.2021 tarihinde tescil edilmiştir.

MAGEN, ESEN, NATEN… Şirket, operasyonel faaliyetlerini kolaylaştırmak, elektrik üretim maliyetlerini düşürmek, santral bakım ve işletme masraflarını azaltmak ve santral idarelerini tıpkı idari çatı altında toplamak emeliyle daha aktif yapılanma sürecine girmiş ve şirketlerin bu kapsamda birleşme süreçlerini gerçekleştirmişti. bir daha bu bağlamda; Şirket İdare Konseyi, Margün Güç Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %100 bağlı paydaşlığı olan ve 12.03.2021 tarihinde imzalanan kontrat ile Kinesis Güç Yatırımları A.Ş. ve Hasan İnaloğlu’ndan evre alınan Ekonova Güç Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Göksu7 Güç Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. şirketlerinin Çayören Elektrik Güç Üretim ve Ticaret A.Ş. unvanı altında birleştirilmesine ve Çayören Elektrik Güç Üretim ve Ticaret A.Ş. firmasının yeni unvanının “Troya Yenilenebilir Güç Ticaret A.Ş.” bulunmasına karar verilmiştir. bir daha Margün Güç Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %100 dolaylı bağlı iştirakleri olan ve 12.03.2021 tarihinde imzalanan mukavele ile Kinesis Güç Yatırımları A.Ş. ve Hasan İnaloğlu’ndan evre alınan Elmalı Des Güç Üretim A.Ş., ATSGES Elektrik Üretim A.Ş. ve Zelkova Elektrik Üretim A.Ş. şirketlerinin Bosphorus Yenilenebilir Güç A.Ş. unvanı altında birleştirilmesine karar verilmiştir. beraberinde Margün Güç Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin %100 dolaylı bağlı paydaşlığı olan Ergün Güç Üretim San. Ve Tic. A.Ş. şirketin yeni unvanının “Soleil Yenilenebilir Güç Tic. A.Ş.” olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. Üstte yer alan tüm birleşmeler ve unvan değişiklikleri için 04.11.2021 tarihi itibariyle ticaret sicile gerekli müracaatlar şirket tarafınca yapılmıştır. Bu süreç bağlı iştirakleri üzerinde ortak denetiminde rastgele bir değişim olmaması sebebiyle, şirketin konsolide finansal tablolarında bir tesiri bulunmayacaktır.

MARKA… Şirketin 20.08.2021 tarih ve 2021/20 sayılı idare heyeti sonucuna istinaden, Şirketle Canada Inc. firmasıyla işbirliği yapılması emeliyle merkez adresi Abbey House, 25 Clarendon Road, Redhill RH 1QZ, England adresinde faaliyet gösteren Nectars Limited şirketi ile Consulting&Scouting Mutabakatı imzalanmış olup Kendall+Kylie firması ile en son bir kontrat imzalanmasına kadar, SPK’nın II-15-1 sayılı Özel Durumlar Bildirisinin 6’ıncı unsur kapsamında; kelam konusu mutabakatın kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmişti. Şirket Marka Yatırım Holding ile Kendall+ Kylie markalarının yetkilisi Canada Inc. firması içinde Kendall+ Kylie markalı mamüllerinin şirketin Türkiye’de yetkilisi olacağı üretim ve distribütörlük muahedeleri imzalanmıştır. Kelam konusu muahedelerde Canada Inc. Şirketi ismine Kendall+Kylie markalı mamüllerinin şirkete distribütörlüğünün, üretim ,dağıtım ve satım haklarının verilmesi konuları yer almaktadır.

TCELL… Şirketin İdare Konseyi, Paycell markasıyla yenilikçi ödeme tahlilleri sunan bağlı iştirak Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.’nin mevcut ve farklı pazarlarda büyümesinin hızlandırılarak iş hacminin büyütülmesi stratejisi kapsamında, şirkete kaynak sağlanması emeliyle kısmi pay satışı alternatiflerini değerlendirmeye karar vermiştir. Satış sürecinin idaresi için yatırım bankası J.P. Morgan Securities plc’ye yetki verilecek olup, potansiyel yatırımcılarla görüşmeler bu ay prestijiyle başlatılacaktır.

VBTYZ… İdare Konseyi’nin 04.11.2021 tarihindeki sonucu ile; Şirket yazılım faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle Arnavutluk’ta 6.000.000 LEK (Arnavutluk Para Birimi) sermayeli bir şirket kurulmasına karar verilmiştir. Kurulacak şirketin sermayesinin tamamı VBT Yazılım AŞ tarafınca karşılanacak olup şirketin 31.12.2021’e kadar kurulması planlanmaktadır.

VESTL… Şirketin %100 bağlı paydaşlığı Vestel Ticaret AŞ’nin Polonya’da mukim iştirakleri olan Vestel Poland Sp. z.o.o. ile Vestel Polska Technology Center Sp. z.o.o., Vestel Poland Sp. z.o.o. çatısı altında birleştirilmiştir. Birleşme süreci ile sadeleştirilmiş bir kurumsal yapı amaçlanmaktadır.

ISYAT… Şirket ile İş Yatırım Menkul Pahalar A.Ş. içindeki Risk İdaresi Sistemleri Hizmet Alım Kontratı karşılıklı mutabakat ile 31.12.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

SPK BÜLTENİ

Birinci Halka Arzlar

-Elite Naturel Organik Besin Sanayi ve Ticaret A.Ş: Mevcut Sermaye: 50.000.000 TL Yeni Sermaye: 54.000.000 TL Bedelli Sermaye Artırımı: 4.000.000 TL Mevcut Hisse Satışı: 8.000.000 Satış Fiyatı: 16,30 TL

-İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş: Mevcut Sermaye: 125.965.993,92 TL Yeni Sermaye: 141.465.993,92 TL Bedelli Sermaye Artırımı: 15.500.000 TL Mevcut Hisse Satışı: 10.350.000 Ek Hisse Satışı: 5.170.000 Satış Fiyatı: 11,85 TL

Başka Müracaat sonuçları

ETILR… Etiler Besin ve Ticari Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Şirket) imtiyazlı 2.136.433,12 adet A kümesi ve 13.447.621,51 adet B kümesi olmak üzere sermayesinin 38,96’sını temsil eden toplam 15.584.053,63 TL nominal bedeldeki hisselerini 24.05.2021 tarihinde devralan Mehmet Hilmi SOYLU ve İzzettin KAPLAN tarafınca Şirket’in imtiyazlı hisselerinin bölümünün belirtildiğı tarihte (24.05.2021) mevcut öbür hisse sahiplerine 1 TL nominal bedelli Şirket hissesi için 5,33 TL üzerinden istekli hisse alım teklifinde bulunulmasına ait olarak hazırlanan hisse alım teklifi bilgi formunun Heyetçe onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

A1CAP, ACP… A1 Capital Yatırım Menkul Pahalar A.Ş.’nin “Soğanyemez Mahallesi , Cumhuriyet Meydanı D:211 Edremit/BALIKESİR” adresinde irtibat ofisi açılması talebiyle yapmış olduğu , Cumhuriyet Plaza K:4 müracaat olumlu karşılanmıştır.

Hibya Haber Ajansı