Piyasadan haberler

Manolya

Global Mod
Global Mod
ARCLK… Hollanda’da yerleşik bağlı paydaşlık Ardutch B.V. tarafınca Arçelik A.Ş.’ye 82.000.000 EUR meblağında temettü dağıtılmasına karar verilmiştir. Bu temettü 15.09.2021 itibariyle tahsil edilmiş olup, konsolide finansal tablolar üzerinde rastgele bir tesiri bulunmamaktadır.

A1CAP, ACP… Şirket idare şurasının bugün almış olduğu kararla, 200 Milyon TL/Nominal fiyatı aşmayacak biçimde Şirket’in ve iktisadın genel durumu ile yatırımcıların beklentisine uygun olarak 2 (iki) yıla kadar vadeli, Türk Lirası cinsinden, yurt ortasında, bir yahut birden çok seferde, halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve nitelikli yatırımcılara satış formunda borçlanma aracı ihraç edilmesi gayesiyle Sermaye Piyasası Şurasına ihraç tavanı müracaatında bulunulmasına karar verilmiştir.

BALAT… Şirket 15.09.2021 tarihinde yapmış olduğu 2020 Yılı 2.Olağan Genel Konsey Toplantısına ait toplantı gündeminin 8. hususuna nazaran 2020 yılı Periyot Net Karı konusunda İdare Heyeti’nin önerisi doğrultusunda , şirketin 2020 yılı net kar dağıtılmayarak şirket bünyesinde bırakılmasına yapılan oylamada katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.

BERA… 09.08.2021 tarihindeki KAP açıklamasında bağlı iştirak Konya Kağıt A.Ş’nin halka arzı kapsamında 01.07.2021 tarihinde Sermaye Piyasası Heyeti ve Borsa İstanbul Anonim Şirketi’ne yapılan müracaatın idare şurası tarafınca sermaye piyasalarında mevcut konjonktürel durumun bir daha kıymetlendirilmesi kararı halka arz müracaatının ileri bir tarihte yapılmasının daha uygun olacağı sonucu alındığı belirtilerek halka arz müracaatının geri çekildiği ilan edilmişti. Gelinen nokta da bağlı paydaşlık Konya Kağıt A.Ş’nin hisselerinin bir kısmının halka arzına ait olarak, Sermaye Piyasası Mevzuatı mucibince sunulması gereken dokümanlar ile 14.09.2021 tarihinde Sermaye Piyasası Konseyi Başkanlığı ve Borsa İstanbul Anonim Şirketi’ne müracaatta bulunulduğu şirket tarafınca Holdinge bildirilmiştir.

CEOEM… Şirket İdare Heyeti’nin 18.08.2021 tarihinde yapmış olduğu toplantısı kararında 2020 yılı faaliyetleri kararı elde edilen kârdan genel yasal yedek akçe ayrıldıktan daha sonra kalan kârın “Geçmiş Yıl Kârları” hesabında Şirket bünyesinde bırakılmasına ve bu konunun Olağan Genel Kurul’un onayına sunulmasına ait oybirliği ile karar verilen teklifi 2020 yılı Olağan Genel Konsey Toplantısı kararında kabul edilmiştir.

DOHOL… Direkt bağlı iştirak Öncü Teşebbüs Sermayesi Yatırım İştiraki A.Ş. İdare Heyeti, 15.09.2021 tarihindeki (bugün) sonucu ile sigortacılık alanında faaliyet göstermek üzere Doğan Trend Sigorta A.Ş.’nin 120.000.000,- TL sermaye ile kuruluşuna teşebbüs edilmesine onay vermiştir. Doğan Trend Sigorta A.Ş., gerekli yasal müsaadelerin alınmasını takiben faaliyete geçecektir. Kuruluşuna teşebbüs edilen Doğan Trend Sigorta A.Ş.’nin sigortacılık faaliyetlerini, dijital bir e-ticaret platformu üzerinden, süratle gelişen teknolojinin sağladığı tüm imkanlar da kullanılmak suretiyle, acenteleri ve iş iştirakleriyle birlikte yeni iktisat trendlerine uygun bir biçimde gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.

ERBOS… Güneş Gücü Santrali yatırımı daha sonrası, Erbosan Erciyas Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak ek elektrik gücü tedarikçi Socar Güç ile mukavele yapılmış ve elektrik tüketiminin yenilenebilir kaynaklardan tedariğini belgeleyen Memleketler arası Yenilenebilir Güç Sertifikası (I-REC) alınmıştır.

ETILR… 31.03.2021 tarihinde franchise mukavele hakları dondurularak kapanışı yapılmış olan Gaziantep – Şahinbey Şubesi 01.10.2021 tarihinden itibaren tekrar faaliyete geçecektir.

GESAN… Şirket, 19.08.2021 tarihinde Sincan Cezaevi tarafınca düzenlenen 2021/423464 ihale kayıt nolu “6800KWE GÜCÜNDE ŞEBEKEYE BAĞLI GÜNEŞ GÜÇ SANTRALİ HEYETİMİ ÜRETİM İŞİ” ihalesine katılmış olduğu daha evvelden kamuoyu ile paylaşılmıştı. İlgili ihale katılaşan sonucuna istinaden mukavele imzalanmıştır. İmzalanan mukavelenin bedeli vergiler hariç 35.223.000,00- TL (OtuzBeşMilyonİkiYüzYirmiÜçBin-TürkLirası)’dir.

YEOTK… Şirket ile Ferizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü içinde bugün (15.09.2021) Sakarya Ferizli’de inşaası devam eden Organize Sanayi Bölgesi yatırımı kapsamında 1. Etap Elektrik Şebekesi İmal İşi için 15.980.000 TL meblağında yeni mukavele imzalanmıştır.

EREGL… Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş. tarafınca Şirket aleyhine 17.04.2013 tarihinde Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2013/253 sayılı belge ile fazlaya ait haklar gizli tutularak 17.800.-TL kıymetinde satış mukavelesinden kaynaklanan zararın karşılanması talepli alacak davası açılmıştır. Şirkete bildiri edilen ıslah dilekçesi ile davacının belgeye sunulan eksper raporu doğrultusunda dava bedelinin 10.837.801,69.-TL’ye yükseltilmesini mahkemeden talep ettiği öğrenilmiştir. Kelam konusu eksper raporuna ve ıslah dilekçesine Şirket tarafınca yasal müddetinde itiraz edilmiştir. Gelen ikinci eksper raporuna da bir daha şirket tarafınca itiraz edilmiş olup, gerçekleşen son celsede Mahkeme şirket aleyhine açılan bu davanın reddine karar vermiştir. 25.06.2014 günü Şirkete bildiri edilen Yargıtay ilamında, davanın temel bakımından incelenmesi gerektiği belirtilerek karar yöntem bakımından bozulmuştur. Şirketçe bozma sonucuna karşı karar düzeltme yoluna başvurulmuştur. Karar düzeltme talebinin reddedildiği 28.01.2015 günü bildiri edilmiştir. Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 09 Eylül 2015 tarihindeki duruşmada davayı reddetmiştir (2015/16 E.). Yargıtay 19. Hukuk Dairesi tarafınca, Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.’nin temyiz itirazları reddedilerek, Şirket lehine vekalet fiyatı tarafından sonucun bozulmasına karar verilmiştir. Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş. tarafınca, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi sonucuna karşı karar düzeltme yoluna başvurulmuştur. Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.’nin karar düzeltme talebi, Yargıtay 19. Hukuk Dairesi’nin 18.04.2017 tarihindeki sonucu ile reddedilmiştir. Kelam konusu karar, 5 Haziran 2017 günü Şirkete bildiri edilmiştir. Belge Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2017/110 Temele kaydedilmiştir. Ankara 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2016/390 E.-2017/776 K. sayılı ilamı ile Bor-San Isı Sistemleri Üretim ve Pazarlama A.Ş.’nin iflasına karar verilmiş olup Kdz. Ereğli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi İİK 194. hususu mucibince davanın durdurulmasına karar verilmiştir. Bir daha sonraki duruşması 09.03.2022 günü yapılacaktır.

GESAN… Şirket ile Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet başkanlığı içinde “Ş.URFA OSB (TEVSİİ) 3.KISIM EK ALAN (DOĞU) I.ETAP (60 Ha) ALANINA İLİŞKİN YG-AG ELEKTRİK ŞEBEKESİ İMAL İŞİ” ve “Ş.URFA OSB (TEVSİİ) 3.KISIM EK ALAN (DOĞU) I.ETAP (60 Ha) ALANINA İLİŞKİN YG-AG ELEKTRİK ŞEBEKESİ ÜRETİM İŞİ” işleri kapsamında 43.611.840,-TL ve 8.024.240,-TL olmak üzere toplam 51.636.080 TL (EllibirmilyonAltıyüzotuzaltıbinSeksen-TürkLirası) fiyatında iki kontrat imzalanmış ve yer teslimi gerçekleştirilmiştir.

ISBIR… Küme şirketlerinden İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. hisselerinin halka arz yoluyla satılması emeliyle (ilk halka arz) 03 Mart 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Heyeti’ne müracaatta bulunulmuş ve bu müracaata ait duyuru 03 Mart 2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda ilan edilmiştir. Kelam konusu müracaata ait sürecin, piyasa şartlarının halka arz için daha uygun olduğu bir periyotta gerçekleştirilmesi hedefiyle ertelenmesine karar verildiği 17 Haziran 2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yatırımcılar ile paylaşılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. halka arz süreci kapsamında çalışmalara tekrar başlandığı paylaşılmıştır.

PRKME… Ülkemizde işletmede olan 30 kömürlü termik santralin tamamının üretim lisanslarının iptal edilerek kapatılması ile çabucak hemen işletmeye alınmamış 7 termik santralin üretim lisanları ile projelerinin iptali istemiyle kimi sivil toplum kuruluşlarının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı aleyhine dava açtığı, çabucak hemen işletmeye alınmamış 7 termik santral içinde Şirketin bağlı paydaşlığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. (“Konya Ilgın”) bünyesinde yürütülen termik santral projesinin de olduğu ve dava kapsamında Konya Ilgın’ın sahibi olduğu EÜ/4292/02479 lisans numaralı ve 43 yıl periyodik elektrik üretim lisansının da iptalinin talep edilmesi niçiniyle bağlı paydaşlık Konya Ilgın’ın davaya istemesi halinde müdahil olabileceği konusundaki Ankara 11. Yönetim Mahkemesi’nin 14 Eylül 2021 tarihindeki orta sonucu bugün bağlı iştirak Konya Ilgın’a elektronik ortamda bildirim edilmiştir. Mevzu ile ilgili tüm yasal hakları korumak gayesiyle bağlı ortaklıkça davaya, davalı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yanında müdahil olarak katılınacaktır.

VBTYZ… Şirket VBT Yazılım A.Ş., Enerjisa Güç A.Ş.’nin direkt paydaşlığı altında olan ve ilgili elektrik dağıtım bölgelerinde dağıtım faaliyeti ile iştigal eden Başşehir Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ile “Yardım Masası Hizmet Alımı Sözleşmesi” imzalamıştır. “Yardım Masası Hizmeti Alımı Sözleşmesi” uyarınca 36 ay boyunca sürecek hizmetin toplam pahası 7.350.000 TL dir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı