O kelamlarında geri adım attı

Libero

New member
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Vitor Pereira, Royal Antwerp ile oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi D Kümesi 4. maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Pereira, Royal Antwerp ile oynanan ve 2-2 sona eren 3. küme maçı daha sonrası, “Kulüpte rastgele biri Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’ni kazanacak düzeyde olduğunu düşünmemeli. Biz bu turnuvayı kazanacak düzeyde değiliz” kelamlarına açıklık getirdi.

Pereira, “UEFA Kupası ile ilgili dediğim cümlede belirtmek istediğim şey, dünyanın en düzgün kadrosu olmadığımız ve omzumuza bu sorumluluğu yüklemememiz gerektiğiydi. Ben UEFA Avrupa Ligi’ni daha evvel kazandım. Yardımcı hoca olarak kazandım ve teknik yönetici olarak da istiyorum” dedi.

UEFA Avrupa Ligi’nde Antwerp ile karşılaşacak Fenerbahçe’de Berke Özer ve teknik yönetici Vitor Pereira, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

VITOR PEREIRA’NIN KELAMLARI

“Bu maçın ehemmiyetini biliyoruz, 3 puanın ehemmiyetini biliyoruz. Güzel bir futbol oynayıp, 3 puan almak var başımızda. Biz onları biliyoruz, onlar bizi biliyor. Bu 2 maç içinde geçen müddette kimi kusurları düzeltmek için bir fırsat bizim için. Yarın da düzgün oynayıp, 3 puan almak istiyoruz.”

“FUTBOLDA TENKİTLER VARDIR”

“Şu an bütün odağımız grubun düzeyini artırmak. Daha evvel yüksek düzeyde maçlar oynadık. Ekibimdeki futbolcularda nitekim çok kuvvetli bir karakter var. Futbolda tenkit vardır, teknik yönetici olacaksanız tenkit olacağını da bilirsiniz, bu olağan. kimi vakit eleştirilirsiniz. Bir gün dünyanın en yeterlisi sizsinizdir lakin bir maç daha sonra her şey fazlaca farklı olabilir. Bizim alandaki davranışlarımızı denetim etmemiz gerekiyor. Grubuma özgüven vermem gerekiyor. Daha evvel gösterdiğimiz seviyeyi göstermemiz gerekiyor.”

“FUTBOL MATEMATİK DEĞİLDİR”

“Eğer Frankfurt’taki penaltıyı atsaydık +2 puanımız olacaktı. Antwerp’teki penaltıyı atsak +2 puanımız daha olacaktı. Fakat futbol, matematik değildir. kimi vakit alanda hayli fazla çalışabilirsiniz fakat rakibiniz tek bir bahtla gelip, golü atabilir. Düzeyimizi artırmanın tek yolu özgüvenimizi artırmak olacak. Daha evvel gösterdiğimiz davranışları göstermek istiyoruz, baskılı oyunumuza geri dönmek istiyoruz. Benim fazlaca fazla deneyimim var, epeyce farklı durumlarla karşı karşıya kaldım. Futbolda bir maçta alacağınız bir sonuç, her şeyi epey fazla değiştirebilir. Sizi yine yeterli futbol oynadığınız günlere götürebilir. En ufak bir anda maçı kazanabilirsiniz. Futbol bu yüzden dünya çapında bir spor. Şöyle olsaydı demeden hakikat anda kusur yapmamanız gerekiyor. Bizim de özgüvenimizi yinedan kazanmamız gerekiyor. Yarınki 3 puan, biz tekrar savaşabiliriz manasına geliyor. Bunun için de hazırız.”

“UEFA KUPASI’NI İSTİYORUM”

“Hedefimiz maçı kazanmak ve kümedeki gayemiz bir üst cinse çıkabilmek. Turnuvanın en başından beri gayemiz bu. Benim dediğim cümlede belirtmek istediğim şey, dünyanın en düzgün grubu olmadığımız ve omzumuza bu sorumluluğu yüklemememiz gerektiğiydi. Bizim sorumluluğumuz oynadığımız her maçı kazanmak. Ben Avrupa Ligi’ni daha evvel kazandım. Yardımcı hoca olarak kazandım ve teknik yönetici olarak da kazanmak istiyorum.”