Mobius: FED’den yüzde 9’luk faiz oranı bekliyorum

Severus

Global Mod
Global Mod
Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı Mark Mobius, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu denetim etmek için faizleri daha yüksek tutacağı iddiasında bulundu.

Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Mobius, “Japonya katiyetle kura müdahale etmek zorunda kalacak, epey düştü” dedi.

‘TÜFE’nin önümüzdeki periyotlarda yükseleceğini düşünüyorum’

“İnsanların gözden kaçırdığı bir şey var” diye devam eden Mobius, şu değerlendirmede bulundu:

“Enflasyon gerçeği tam yansıtmıyor, bakılması gereken data para arzı. Son iki yılda bütün ülkelerde para arzı hayli arttı. TÜFE’nin önümüzdeki devirlerde yükseleceğini düşünüyorum. Japonya Merkez Bankası da bunu denetim edemez; zira piyasa psikolojisi, yeni dolar karşısında daha da bedelsiz bir noktaya götürecektir.”

‘İşleri epeyce daha ucuza ithal edebilecekler’

Fed’in bir oyun planı olduğunu söz eden yatırımcı Mark Mobius “ Enflasyonu, faizleri daha yüksek tutarak denetim edebileceklerini düşünüyorlar. TÜFE bu türlü gelmeye devam ettikçe daha da yükselen faizler bakılırsaceğiz. Fed’den yüzde 9’luk faiz oranı bekliyorum. ABD’de hayli kuvvetli bir dolar var, işleri fazlaca daha ucuza ithal edebilecekler. ABD’de epey fazla nakit var, işler uyguna gidiyor, harcamalar yüksek. Bana kalırsa ABD’de işsizlik oranı yüzde 5’ten epeyce daha düşük olacaktır” dedi.

Mobius “Kripto para üniteleri epey büyük ve birfazlaca insanın hayatında servet tesiri yaratıyor. Bitcoin öncü bir göstergedir, pay piyasalarında ne olacağını gösterebilir” sözlerini kullandı.