Meksika kadın başkana hazır mı?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MEKSİKA ŞEHRİ –

Meksika bu pazar ilk cumhurbaşkanının seçilmesiyle tarih yazmaya hazırlanıyor. Siyasi, ekonomik ve sosyal etkiler arasında, Amerikanın Sesi bazı vatandaşlara şu soruyu sordu: Meksika kadın bir başkana hazır mı?

Mexico City'de temizlik işçisi olan Silvia Gómez Hernández, 2 Haziran'da bir kadına oy verebilmekten “gurur duyduğunu” söyledi. 54 yaşındaki 4 çocuk annesi kadın, artık “kadın olarak nasıl öne çıktığımızı” göreceğimizi sözlerine ekledi.

“Bu hepimiz kadınları temsil ediyor ve bence [quien gane] “Bizi kadınların her alanında destekleyecek… biz birbirimize yardım ediyoruz ve destekliyoruz, bunu başkanımdan bekliyorum” diye umutla ekledi.

21 yaşındaki genç öğrenci Luis López, bir kadın seçebilmenin “çok önemli” olduğunu söyledi. “Benim için mükemmel çünkü toplumsal cinsiyet eşitliğini temsil ediyor. Hem erkeklerin hem de kadınların başkan olabileceğini” belirtti.

Başkanlık pozisyonu iktidar partisi Claudia Sheinbaum ile muhalefetteki Xóchitl Gálvez arasında tartışmalı. Üçüncü aday Jorge Álvarez Máynez anketlerde her ikisinin de altında kaldı.

Yeni Meksika başkanının çalışmak zorunda kalacağı alanlar arasında güvensizlik ve organize suçun varlığı, şeffaflığın olmayışı ve hukukun üstünlüğünün olmayışı, sağlık ve ilaca erişim yer alıyor.

Meksikalı analist Miriam Grunstein, kim başkan olursa olsun kadınların siyasette “önünü açacağını” garanti ediyor, ancak “bu ülke cinsiyetçi olduğundan, bazılarının yetersizliği şu şekilde tercüme edilebilir: “Kadınlar yapamaz.” yönet.”

Mexico City'yi ziyaret eden Aguas Buenas eyaletinin sakinlerinden María, kadın bir başkanla yapılacak “değişikliklerin iyi olacağından” emin olduğunu söyledi.

“Kadınları desteklemenin kadınlara bağlı olduğunu düşünüyorum. Meksika hazır. “Bu bizim fırsatımızdır” diye tamamladı.

Amerika'nın Sesi ile bağlantı kurun! YouTube kanallarımıza, WhatsApp'a ve bültenimize abone olun. Bildirimleri etkinleştirin ve bizi Facebook'ta takip edin, X ve Instagram.