Meksika cumhurbaşkanı, Trump'ın değiştirme teklifine yanıt olarak Meksika Körfezi'nin adını savundu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MEKSİKA ŞEHRİ —

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Çarşamba günü Meksika Körfezi'nin adını savunmak için çıktı ve bu adın 1607'den beri var olduğunu ve Birleşmiş Milletler tarafından tanındığını garantiledi.

Sabah konferansında başkan, önceki gün gelecekteki Başkan Donald Trump'ın yaptığı yorumlara tepki gösterdi. İsmini “Amerika Körfezi” olarak değiştirmeye çalışacağını belirtti..

Trump ayrıca, ABD'ye göçü durdurmazsa Meksika'ya ağır gümrük vergileri uygulama tehdidini de yineledi ve “esasen karteller tarafından yönetildiklerini” belirtti. “Bunun olmasına izin veremeyiz, Meksika'nın başı büyük dertte.”

Sheinbaum, Meksika'nın ilk Magna Carta'sının öncülü olan Apatzingán'ın eski anayasasına değindikten sonra, Kuzey Amerika topraklarının daha önce “Meksika Amerika” olarak tanımlandığını hatırlattı.

“O halde buna Meksika Amerika diyelim, kulağa hoş geliyor, değil mi?” diye yorum yaptı.

Trump'ın Meksika'nın uyuşturucu kartelleri tarafından yönetildiği yönündeki yorumu sorulduğunda Sheinbaum açık bir şekilde bunun “yanlış” olduğunu ve gelecekteki başkana “kötü bilgi” verildiğini ve eski başkanın Felipe Calderon'un (2006-2012) hâlâ iktidarda olduğunu düşündüğünü söyledi. ) ve geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde milyoner rüşveti aldığı için 38 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Güvenlik Bakanı Genaro García Luna. uyuşturucu kaçakçılığı.

“Meksika'da halk yönetiyor çünkü başkan Meksika halkı tarafından seçiliyor ve biz güvensizlik sorununu çözüyoruz” dedi.

Cumhuriyetçinin Kasım ayındaki seçim zaferinin ardından son haftalarda Meksika aleyhine yaptığı sert açıklamalara rağmen Sheinbaum, ılımlı davranmaya çalıştı ve ifadelerini “iletişim tarzına” bağladı.

“Onun başkan olmasını beklemeliyiz ve her halükarda uluslararası hukuk var ve ben hâlâ Başkan Trump ile iyi ilişkiler olacağını düşünüyorum” dedi ve yeni Trump ile işbirliği yapmaya ve anlaşmaya istekli olduğunu yineledi. yönetim.

Amerika'nın Sesi ile bağlantı kurun! YouTube kanallarımıza, WhatsApp'a ve bültenimize abone olun. Bildirimleri etkinleştirin ve bizi Facebook'ta takip edin, X ve Instagram.