MEB’e 4 bin 151 görüş iletildi

Manolya

Global Mod
Global Mod
Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Meslek Basamakları Yönetmeliği Taslağı”na ait Ulusal Eğitim Bakanlığı’na 4 bin 151 görüş ve teklif iletildi.

14 Şubat 2022’de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Öğretmenlik Meslek Kanunu” uyarınca Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında nazaranv yapan aday öğretmenlerin yetiştirilmeleri ile öğretmenlerin meslek basamaklarında ilerlemelerine ait yöntem ve temelleri düzenleyen “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Meslek Basamakları Yönetmeliği Taslağı”na yönelik görüş toplama süreci, devam ediyor.

Tüm paydaşlar “[email protected]” adresi üzerinden Bakanlığa görüş gönderebiliyor.

“Ulaştırılan tüm görüş ve teklifler bizim için epey kıymetli”

“60 yıllık bir hasretin kararı olarak maddeleşen meslek kanununun uygulanmasında, tüm paydaşlarımızın tekliflerini hayli önemsiyoruz.” diyen Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilgililerin Bakanlığın internet sitesi üzerinden yönetmelik taslağını inceleyebileceğini belirterek şunları kaydetti:

“Taslağı 15 Mart’a kadar askıda tutacağız. Ulaştırılan tüm görüş ve teklifler bizim için epey değerli. Titizlikle inceleyip kıymetlendiriyoruz. Kamuoyun ve tüm paydaşlarımızdan bilhassa rica ediyorum: Lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz; Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından pek değerli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz birinci defa müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Artık de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz.”

10 günlük süreçte Bakanlığa 4 bin 151 görüş ve teklif iletildi

Yönetmeliğin askıya çıktığı 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen 10 günlük müddette, 4 bin 151 görüş ve teklifin kendilerine iletildiğini paylaşan Özer, “Samimiyetle bize görüşlerini ileten herkese epeyce teşekkür ediyorum. 15 Mart’a kadar gelen tüm teklifleri dikkate alarak yönetmelik taslağına son formunu vereceğiz. Yönetmelik yayımlandıktan daha sonra uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için eğitim tarihlerini çabucak kamuoyu ile paylaşarak süreci başlatacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı