Mazda’dan esnek üretim modeli

Biricik

New member
Mazda, Japonya Hofu Fabrikası’nda gerçekleştirdiği yeniliklerle üretim kabiliyetini artırdı.

H2 üretim çizgisinde yapılan geliştirmeler yardımıyla Japon üretici; birebir anda, birebir seri üretim sınırında farklı modelde arabalar ve motor tiplerini üretebilecek. Anlık gereksinimlere birkaç gün ortasında süratli bir biçimde adapte olabilen, markanın fazlaca istikametli tahlil stratejisinin bir kesimi olan esnek modellemeye sahip üretim sınırı, 2022 yılında gün yüzüne çıkacak bir dizi SUV modeline de mesken sahipliği yapacak.

Mazda, hali hazırda Mazda6 ve Mazda CX-5 modellerinin üretildiği H2 üretim sınırında, elektrikli güç aktarma organlarına da sahip olacak geniş eser gamını üretebilecek kapasiteye ulaşmak ismine kapsamlı değişikliklere gitti. Yeni modellere ve değişen taleplere süratli bir biçimde cevap verebilen bu gelişmiş üretim modellemesi, Mazda’nın Monotsukuri ismini verdiği yenilikçi inovasyon yaklaşımının en son örneği olarak isimlendiriliyor.

Üretim çizgisi Muhtaçlığa nazaran şekillendirilebiliyor

Mazda’nın epey taraflı tahlil stratejisinin kıymetli bir ayağı olan geliştirmeler kararında, üretim sınırı değişen gereksinimlere bakılırsa şekillendirilebiliyor. Bu sayede birebir sınır üzerinde büyük yahut küçük platformlu, içten yanmalı yahut elektrikli motorlu, enlemesine ya da uzunlamasına motor yerleşimine sahip arabalar üretilebilecek. İleriye dönük karma üretim ideolojisi, bununla birlikte 2022 yılında tanıtılacak SUV modellerine de hayat verecek.

Tesisin yarısından fazlası esneklik stratejisine bakılırsa kurgulandı

bir daha düzenlenen üretim çizgisinin kalbini, çapraz dolly bandı modellemesi oluşturuyor. Yeni yapıda sabit konveyör bantları ve askılarına yer verilmiyor ve çizgi fizikî olarak özgür kılınıyor. Sabit bantlar ve askıların yerine tabanla tıpkı hizada bulunan paletlere yer veriliyor ve bu paletler “dolly silindirler” vasıtasıyla hareket ediyor. Sabit üretim çizgisine nazaran epeyce daha süratli şekillendirilebilen bu üretim sınırına gelecekte daha fazla kısım eklenerek kapasite genişletilebiliyor. Kolay hareket eden paletli yapı yardımıyla çalışanların daha hür bir alana kavuştuğunu lisana getiren Mazda Motor Corporation Kıdemli Genel Müdürü Takeshi Mukai, Hofu Fabrikası’nın yarısından fazlasının yeni stratejiye bakılırsa kurgulandığını belirtiyor. Yatırım maliyetlerini yüzde 10 düşüren bu strateji, klâsik montaj sınırını geliştirme sürecinin 5’te 1’i kadar vakit alıyor.

Carmedya.com – Son Dakika Haberleri