Maske sonucu daha sonrası YÖK Lideri’nden açıklama

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Heyeti toplantısı daha sonrası alınan kararları deklare etti. Erdoğan maske kullanma zorunluluğuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Korona virüs önlemleri çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı yerlerdeki maske kullanma zaruriliği tümüyle kaldırılmıştır. Yalnızca toplu taşıma araçları ile sıhhat kuruluşlarında maske uygulamasına olaylar, binin altına düşene kadar bir mühlet daha devam edilecektir. Bilim Heyetimizin önerisi, ileri yaşlardaki şahıslar ile kronik hastalığı, hastalık kuşkusu, riskli kümelerle teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri istikametindedir.” tabirlerine yer verdi.

YÖK LİDERİ’NDEN AÇIKLAMA

YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar açıklamasında, “Bilim Konseyimizin önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı yerlerdeki maske kullanma mecburiliği kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni devirde tüm öğrencilerimize sıhhat ve muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

EROL ÖZVAR’IN VAN ZİYARETİ

Geçtiğimiz günlerde Van’a gelen YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, temasları çerçevesinde öğrenci toplulukları ve genç ofis ziyaretlerinin akabinde “Genişletişmiş Senato Toplantısı” programına katılmıştı. Burada akademisyenlere hitap eden YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, ülkenin eşsiz hazinesi olan gençleri hayata ve topluma kazandırabilmenin değerli olduğunu belirtmişti.

YÖK Lideri Özvar, “Ülkemizin, medeniyetimizin, kültürümüzün ve manevi değerlerimizle o gençleri hayata kazandırabilmek en büyük gayemizdir. Üniversitemizdeki gelişmeyi nazaranbiliyorum. Sahiden bir heyecan ve dinamizm var. Bunun devam etmesini dilek ediyorum. Bizler de üzerimize düşen ödevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Gelecek taleplere karşı da hassas olduğumuzu bilmenizi isterim. Sizlerden istirhamım eğitim kalitesini olabildiğince üst çıkarabilmektir. Üniversiteyi üniversite yapan akademik üretimdir. Öbür taraftan bilimsel performans asıl kıymetli olan burasıdır” diye konuşmuştu.

Başkan Özvar, toplantının akabinde üniversite yerleşkesinde bulunan toplumsal tesislerde iftar programına katıldı. Burada da akademisyen ve öğrencilere seslenen Özvar, “Asıl olan bu hayatta etrafına, toplumuna, bir bütün olarak kendisini ihata eden muhite, duaya, hayvanlara faydalı olabilmek ve üretken olabilmektir. Temel itibariyle üniversite eğitimini manalı kılan da budur. İnsanın ferdî karakter gelişmenine evvela katkı sağlamaktır. Meslek ve maharet bundan daha sonra geliyor. Üniversite bu manada size eşsiz bir imtiyaz sağlıyor. Dijital eğitim ve online eğitim olmalı ancak onlardan daha fazla öğrenciler, hocalarıyla yüz yüze gelebilmeli, kısım arkadaşlarıyla kesinlikle var olabilmelidir. Aslında bakarsanız hayatta muvaffakiyet de akranlarımızla kuracağımız sağlıklı ilgilere bağlıdır. Bu manada üniversitelerimiz fevkalâde imtiyaz sağlıyor” biçiminde konuşmuştu.