Manisalı iki aileden fecî iddia! ‘‘Bebeğiniz öldü gelin alın’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Ali Çevik ve Hüsniye Çevik çiftinin 1994 yılında doğan çocukları, Mehmet ve Gülenay Vural çiftinin ise 1999 yılında Alaşehir Devlet Hastanesinde doğan ikiz çocukları, erken doğdukları için İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesine sevk edildi. Çocuklar burada tedavi görürken ailelerine birkaç gün daha sonra öldükleri haberi verildi. Cenazeleri almaları için hastaneye çağrılan aileler, hastaneye geldiklerinde ise çocuklarının mezarlığa defnedildiğini öğrendi.

ÇOCUKLARIN KAÇIRILDIĞINA DAİR KUŞKU TAŞIYORLAR

Başta çocuklarının öldüğünü düşünen aileler yıllar daha sonra televizyonda izledikleri, doğum daha sonrası hastaniçin bebeklerin diğer ailelere satıldığı haberleri daha sonrası kuşkuya düştü. Çocuklarının mezar yerlerini öğrenmeye çalışan aileler kısıtlı imkanları sebebiyle bir sonuca varamadı. Geçtiğimiz günlerde Çevik ve Yaman aileleri, yeni yaptıkları teşebbüs sonunda çocuklarının mevt raporları ve mezar yerlerine ulaştı. Mezar yerlerinde çocuklarının izine rastlayamayan aileler, çocuklarının mezarında yatan cenazelerin kendi çocukları olup olmadıklarını öğrenmek için DNA testi yapılmak üzere savcılığa hata duyurusunda bulundular.

“ÇOCUĞUMUN ÖLMEDİĞİNE İNANIYORUM BEN”

Alaşehir Kemaliye Mahallesi’nde oturan Ali ve Hüsniye Çevik çifti, çocuklarının satıldığı istikametinde argümanda bulundu. Bebeği 3 günlükken ömrünü kaybeden ve defnedildiği söylenen Ali Çevik, “1994 Haziran ayının 27’inci gününde çocuğumuz doğdu. Ben ayın 28’inde hastaneyi aradığımda çocuğun durumu düzgün dediler. 2 gün daha sonra aradığımda bir daha güzel dediler lakin ayın 30’unda aradığımda bebeğin öldüğünü söylemiş olduler. Cenazesini ne vakit almaya geleyim dediğimde ‘Yarın sabah gel’ dediler. Sabah geldiğimde ise çocuğumu defnettiklerini söylemiş olduler. Ben çocuğumun en azından mezarını bulmak istiyorum. bu biçimdedan beri vicdan azabı çekiyoruz. Teslim etmeleri gerekiyordu. Benden müsaadesiz nasıl çocuğumu gömebilirler? Artık benim çocuğumun ölmediğine inanıyorum ben. Kesin çocuğumu kaçırdılar ya da sattılar. Benim çocuğumun en azından DNA testi olsun. Mezarı bulunsun. Ben mezarını götüreyim köyüme. Hiç şayet olmazsa cenazesinin başında dua ederim. Bu benim çocuğumun mezarı derim. Yaşıyorsa dünya benim olur. Allah düşmanımın başına vermesin hayli sıkıntı. 28 seniçin beri çektiğimi bir ben bir de bayanım biliyor” dedi. 28 yıldır çocuğunun hasretini çeken acılı anne Hüsniye Çevik ise, “Ben çocuğumu hiç görmedim. Görme bahtım olmadı. Sezaryen doğum yaptık. Ben çocuğumu ölüyse de diriyse de görmek istiyorum. İnşallah çocuğum yaşıyordur. Ben evladımı bulmak istiyorum. Sağ haberini duyayım fazlaca sevinirim. Anne olarak öldüğünü hiç hissetmiyorum” kelamlarına yer verdi.

“ÇOCUKLARIM ÖLDÜYSE niye BİZE CENAZELERİ VERİLMEDİ”

Aynı acıyı 1999 yılından beri yaşayan Yaman çifti de çocuklarının ölmediğine inandıklarını söylemiş oldu. 23 sene evvel ömrünü kaybettiği söylenen ikiz bebeklerin babası Mehmet Yaman, “Alaşehir Devlet Hastanesinde ikiz bebeklerimiz oldu ve çabucak İzmir’e sevk edildi. Bebekleri getirdik ve burada kuvöze aldılar. çabucak sonrasında bebeklerin sıhhat durumunun güzele gittiğini söylemiş olduler fakat 27 gün daha sonra bir adedinin öldüğünü haber verip, ‘Gelin bebeğinizin cenazesini alın’ dediler. Geldiğimizde bebeği defnettiklerini söylemiş olduler. Biz Alaşehir’e döndük; 3 gün daha sonra tekrar aradılar ve öbür bebeğin de öldüğünü söylemiş olduler. Biz hastaneye gittiğimizde bir daha bebeğimizin defnedildiğini söyleyerek mezarları göstermediler. Bizde mecburen geri bıraktık gittik. Artık araştırmaya karar verdik. Biraz mezarlığı gezdik ve yerlerini bulamadık. Biz çocuklarımızın öldüğüne inanmadığımız için öyleyseyiz aslına bakarsan. Yaşasaydı artık 23 yaşında olacaklardı. İnşallah sağlardır, görürüz ve kavuşuruz. Biz bu hususun araştırılmasını istiyoruz” diye konuştu. İkiz bebeklerin annesi Gülenay Vural da, “Normal doğum vaktinden 20 gün evvel oldu çocuklar. Apar topar İzmir’e getirdiler bizi ve evvel çocukların uygun olduğunu söylemiş olduler. Çocukları görmeye buraya geldik; sonrasındasında da Alaşehir’e döndük. Bir hafta ortasında bizi arayıp, çocukların öldüğünü söylemiş olduler. Öldükten daha sonra da bize göstermediler. Çocuğumuzu bir yere verdiler ve çocuklarımız ölmedi diye düşünüyorum. Çocuklarım öldüyse niye bize cenazeleri verilmedi. niye ölüleri gösterilmedi. Ben hayli şüpheliyim. Yerimiz yurdumuz muhakkak ancak cenazeler verilmedi” kelamlarına yer verdi.

“BEBEK KAÇIRMA VE SATMA OLAYLARIYLA TIPKI OLAY ÖRGÜSÜ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Yaman çiftinin avukatı Buket Subay ise, yaptığı açıklamada son devirde gündeme gelen bebek kaçırma ve satma olaylarıyla bu olay örgüsü içinde benzerlikler olduğuna vurgu yaptı. DNA testi yapılması için savcılığa kabahat duyurusunda bulunduklarını belirten Avukat Buket Subay, “Aile bebeklerin cenazelerini teslim almak isterken, bebeklerin cenazeleri defin işlemelerinin hastane tarafınca yapıldığı belirtiliyor. Kanunen bu defin sürecinin aileye bilgi verilmesi, ailenin onayı olması gerekir. Cenazelerin aileye teslim edilmesi gerekirken, bu işler hastane tarafınca çabukla yapılıyor. Bu olaylar örgüsüne baktığımızda, Türkiye genelinde duyduğumuz son periyotta de fazlası ile gündeme gelen bebek kaçırma ve bebek satma olaylarıyla tıpkı olay örgüsü olduğunu görüyoruz. Bu olay örgüsünü değerlendirdiğimizde bizler müvekkillerin de bebeklerinin kaçırılmış yahut satılmış olabileceği kuşkusu ile savcılığa bir kabahat duyurusunda bulunduk ve DNA testi istedik. Bu, mezardaki bebeklerin müvekkillerle soy bağı olup olmamasının tespiti açısından değerli bir test. Bunun kararında mezardaki bebeklerin soy bağı ile ailenin soy bağı tutmazsa bebeklerin kaçırılmış yahut satılmış olabileceği ihtimali ve kuşkusu güçleniyor. Bu testin kararında şayet ki bir soy bağı kurulamazsa, biz ilgililerin tespit edilerek bu bireyler hakkında kamu davası açılmasını talep ettik. Artık DNA testinin yapılıp yapılmayacağı konusunda savcılıktan onay bekliyoruz” açıklamasında bulundu.