Mahra 10 gündür uyanmıyor! Aile gözyaşları ortasında bekliyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesi’nde 5 mart Cumartesi günü sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, bahçeye inmek için meskenden dışarı çıkan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, boş bir toprağa geldiğinde başıboş köpeklerin kendini kovaladığını görür görmez yola fırladı. O esnada İrfan Yayla’nın kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyonun tekerleği, Mahra’nın sağ bacağının üstünden geçti. Olayı fark eden kamyon sürücüsü araçtan indi ve yaralanan küçük kızın yanına gitti. Etraftakilerin sayesinde 112 Acil Servis ve polis gruplarına haber verildi. Sıhhat gruplarının birinci müdahalesinin akabinde yaralanan küçük kız ambulansla Antalya’ya sevk edildi.

10 DAKİKA KALBİ DURDU

Hastanede tedaviye alınan Mahra Melin Pınar, yaklaşık 3,5 saat süren ameliyatın akabinde ağır bakıma alındı. Pazar gecesi saat 01.00 sıralarında beynin sol bölgesinde oluşan kararma niçiniyle ikinci sefer ameliyat edilen Mahra’nın, geçtiğimiz gün ise parçalanan sağ bacağı diz üstünden kesildi. Üç günde 3 ameliyat geçiren ve hayati tehlikesi devam eden Mahra’nın, son olarak kalbinin durduğu ve 10 dakikalık kalp masajının akabinde tekrar hayata döndürüldüğü bildirildi.

BACAK AMELİYATI daha sonraSI UYANMADI

14 gündür ağır bakımda hayatta kalma gayreti veren Mahra, bacağı kesilirken girdiği ameliyatta uyutuldu lakin tekrar uyanmadı. Yaklaşık 10 gündür rastgele bir ilaç vermeden uyuyan Mahra, son olarak beyin vefatı gerçekleştiğine dair kuşkular üzerine tomografisi çekildi ve beyninde kan deveranının sürdüğü ve beyin vefatının olmadığı anlaşıldı.

“KAN DOLANIMI OLMASI UMUT VERİCİ”

Mahra’nın bir an olsun başından ayrılmayan anne Derya ile baba Murat Pınar çifti ise, kızlarının uyanmasını dört gözle bekliyor.
Kızının son durumunu hakkında açıklamalarda bulunan Murat Pınar, “Yoğun bakım tabipleri, beyin vefatından şüphelendiğini ve tomografiye götürmeleri gerektiğini söylemiş oldu. Öğle tomografi kararı çıktı, hala beyninde kan deveranının olduğunu beyin vefatının olmadığını söylemiş olduler. Kan sirkülasyonu olması umut verici. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ayrıntılı beyin MR çekilecek. Bunun kararında da beynin hasar haritası çıkartılacak” dedi.

“KALP ÇOK AZ BİR DAYANAKLA BİR NEBZE KENDİ KENDİNE ÇALIŞIYOR ARTIK”

Kızının hastaneye birinci geldiğinde şuurunun açık olduğunu söz eden Pınar, “Bacak ameliyatına girdiğinde acıları çekmesin diye uyutuldu. daha sonrasında tekrar uyanmadı. Şuanda uyusun diye bir ilaç vermiyorlar. Beynine atan pıhtının tesirinden dolayı büsbütün kendi uyuyor. Kalp epeyce az bir dayanakla bir nebze kendi kendine çalışıyor artık. Daha evvel ilaçlarla çalışıyordu” diye konuştu.

“PARMAĞIMI TUTMAYI ÇOK SEVERDİ”

Mahra’nın gözünü açmasını umutla beklediklerini de kelamlarına ekleyen Pınar, kızının hayaline girdiğini ve kendisini öptüğünü söylemiş oldu. Pınar, “Benim parmağımı tutmayı epeyce severdi. Onun parmağımı tutmasını bekliyorum. Dün hayalimde gördüm. Motosikletle gezdirirdim daima. Hayalimde ‘baba beni gdolayır müsün’ dedi. ‘Tabii gdolayırüm’ deyince öptü beni. Öpünce uyandım. Bir uyandım kimse yok” diyerek gözyaşı döktü.