Kurtarmak istediği yaralı karaca ile 10 metre yükseklikten düştü!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Artvin-Şavşat kara yolu üzerinde, dün saat 22.30 sıralarında yoldan geçen şoförler, Çoruh Nehri’nin kıyısında yaban hayvanlarının taarruzunda yaralanan karacayı fark etti. Hareket etmekte zorlanan karacaya yardım etmek isteyen Soner Dursun, hayvanın gerisinden yaklaştı. Dursun, yakalamak için karacaya yanlışsız atak yaptı. Lakin bu sırada Dursun, karaca ile birlikte 10 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü.

Dursun, suya kapılmaktan son anda kurtulurken, yaralı karaca ise kaçıp gözden kayboldu. yavaşça yaralanan Soner Dursun, etraftakiler tarafınca düştüğü yerden çıkarıldı. Soner Dursun’un düşme anı ise cep telefonuyla görüntülendi.

Karacayı Tabiat Müdafaa ve Ulusal Parlak Müdürlüğü’ne teslim etmek için yakalamaya çalıştığını belirten Soner Dursun, “Yaralı karaca yol kenarında duruyordu. Onu o biçimde orada bırakınca başka hayvanlara yem olacaktı. Karacaya yaklaştım, onu sağlam bacağından tuttum lakin karaca fazlaca kuvvetliydü. İstikrarımı kaybederek karaca ile birlikte kayalıklardan düştüm. Karaca üstüme düştü. Çabucak alt tarafımızda Çoruh Irmağı akıyordu. Oraya düşerken başımı, bacaklarımı çarptım. Tam ırmağa düşerken orada bulunan bir taş beni tuttu. Yaşayacak günümüz, verilmiş sadakamız varmış. Mevtten döndüm fakat keşke karacayı kurtarabilseydim. O şu an yaralı kırık bacağı ile tabiatta acı çekerek gezecek. Çok üzgünüm” dedi.