Konut Üretimi Hamburger Köftesi Ve Harika Çıtır Fırın Patatesler (Çok Lezzetli Oldu)

Davut

New member
Konut Üretimi Hamburger Köftesi Ve Kusursuz Çıtır Fırın Patatesler (Çok Lezzetli Oldu) Tanımı İçin Materyaller

• 400 gr kadar kıyma
  • Tuz (miktar isteğe bağlı)
  • Karabiber (2 çay kaşığı)
  • Az kimyon (Çay kaşığının ucuyla)
  • 1 yemek kaşığı hardal sos
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Küçük yarım soğan rendesi (Suyunu döküyoruz)
Çıtır patatesler için

• 4-5 tane patates (bir daha artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır unu(bu ikisi citirlik veriyor)
Hamburger ekmeklerimize sürmek için sos

• 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
Ayrıyeten

• Aysberk
  • İsteğe bağlı soğan dilimleri yahut karamelize soğan (Ben ince soğan dilimleri kullandım)
Mesken İmali Hamburger Köftesi Ve Eksiksiz Çıtır Fırın Patatesler (Çok Lezzetli Oldu) Tanımı Yapılışı

1. Evvel patatesleri ince uzun dilimler yapıp, zeytinyağı tuz galeta unu ve mısır unuyla birleştirip, fırın tepsisine dökelim ve fırına verelim.
  2. Patateslerimiz kızarana dek biz de köfte evresine geçelim.
  3. Kofte gereçlerini bir kabin içerisinde birbirine karışıncaya dek yoğuralım. Çok yoğurma süreci gerekmiyor. Ve biz ekmekleri hazırlayana dek bir ölçü buzdolabinda bekletelim.
  4. sonrasındasında tırtıklı bir tavada ya da tost makinasının alt tabanında(ben bunu ocağa alıp kullandım)
  5. Yuvarlak ve iki parmak kalınlığını verdiğimiz köfteleri yüksek ateş olacak biçimde ayarlayalım ve pişirelim.
  6. Her bir köftenin üzerine zeytinyağı gezdirelim evvela bu türlü pişecek. Ben 4 adet köfte elde ettim.
  7. Köfteler kızarmaya yakın hazır hamburger ekmeklerimize hazırladığımız sosu sürelim ve en alta aysberk üste köfte soğan tekrar aysberk olmak üzere yerleştirelim ve afiyet olsunnn????????.