Konut Üretimi Hamburger Köftesi Ve Kusursuz Çıtır Fırın Patatesler (Çok Lezzetli Oldu) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gr kadar kıyma
- Tuz (miktar isteğe bağlı)
- Karabiber (2 çay kaşığı)
- Az kimyon (Çay kaşığının ucuyla)
- 1 yemek kaşığı hardal sos
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Küçük yarım soğan rendesi (Suyunu döküyoruz)
- 4-5 tane patates (bir daha artırabilir ya da azaltabilirsiniz)
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
- 1 yemek kaşığı dolusu mısır unu(bu ikisi citirlik veriyor)
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- Aysberk
- İsteğe bağlı soğan dilimleri yahut karamelize soğan (Ben ince soğan dilimleri kullandım)
- Evvel patatesleri ince uzun dilimler yapıp, zeytinyağı tuz galeta unu ve mısır unuyla birleştirip, fırın tepsisine dökelim ve fırına verelim.
- Patateslerimiz kızarana dek biz de köfte evresine geçelim.
- Kofte gereçlerini bir kabin içerisinde birbirine karışıncaya dek yoğuralım. Çok yoğurma süreci gerekmiyor. Ve biz ekmekleri hazırlayana dek bir ölçü buzdolabinda bekletelim.
- sonrasındasında tırtıklı bir tavada ya da tost makinasının alt tabanında(ben bunu ocağa alıp kullandım)
- Yuvarlak ve iki parmak kalınlığını verdiğimiz köfteleri yüksek ateş olacak biçimde ayarlayalım ve pişirelim.
- Her bir köftenin üzerine zeytinyağı gezdirelim evvela bu türlü pişecek. Ben 4 adet köfte elde ettim.
- Köfteler kızarmaya yakın hazır hamburger ekmeklerimize hazırladığımız sosu sürelim ve en alta aysberk üste köfte soğan tekrar aysberk olmak üzere yerleştirelim ve afiyet olsunnn????????.