‘Köprü olarak kullanıldım’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MERT İNAN- İddianamede, Necip Hablemitoğlu’nu FETÖ ismine öldürtmek istediği öne sürülen Enver Altaylı ile suikastı gerçekleştirdiği tez edilen Levent Göktaş grubunu buluşturan kişinin silah tüccarı Aydın Köstem olduğu öne sürülüyor. Köstem, Altaylı ve Göktaş’ın cinayettilk evvel çeşitli ortamlarda bir ortaya geldikleri öne sürülürken, HTS kayıtlarındaki görüşme trafiği de iddianamede ayrıntılıca yer alıyor.

Enver Altaylı

Köstem, sözünde, Enver Altaylı ile 1980’li yılların sonunda Avrasya Vakfı’nda tanıştığını, 2000’li senelerda Altaylı’nın meskeninde görüşmeler yaptığını söylerken; Enver Altaylı, Mustafa Özcan, Levent Göktaş, Nuri Gökhan Bozkır ve Halil Şıvgın’ın buluşmalarına şahit olduğunu öne sürerek, “Tüm bu alakalarda bireyler içinde bilinçsizce köprü olarak kullanıldığımı, tanışma ve görüşmek istemelerindeki gerçek maksadı bilmeden Enver Altaylı ve Levent Göktaş’ı tanıştırdım. aslına bakarsanız gerçek maksatlarını bilseydim aracı olmayacağımı kendileri de hayli âlâ bildikleri için mazeret edilen öteki hususlar niçiniyle tanışmalarına vesile oldum. HTS kayıtlarındaki yoğunluk direkt bu işin ortasında olduğumu göstermeyeceği üzere farkında olmadan aracı olarak kullanılmamdan kaynaklandığını düşünüyorum” tezlerini sıralıyor.

Levent Göktaş

İddianamede Köstem’e ilişkin söz ve tezler şu biçimde:

“2002 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bir tek Levent Göktaş’ı tanırım. Hatırladığım kadarıyla 2002 yılı içerisinde Enver Altaylı’nın talebi üzerine Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Kirazlıdere’deki yerleşkesine gitmiştim. Bundan hariç, bir sefer daha gitmiş olabilirim. Yaklaşık 30 dakika kadar burada bulunduk. Enver Altaylı’nın Özbekistan, Kırgızistan ve Afganistan’da bulunan Özel Kuvvetler ögelerinin sivil şahıslarla irtibatına dair görüşme yapıldı. Levent Göktaş ile Enver Altaylı’yı birinci kere ben tanıştırdım. Büyük bir ihtimalle 2002 yılı içerisinde oldu. Enver Altaylı, Özel Kuvvetler’in Türki devletlerdeki sivil ögelerine bir altyapı oluşturma konusunda yardımcı olmak için benim üzerimden görüştüler.”

1 numara Enver Altaylı

Köstem’den ele geçirilen dokümanlar içinde, “…17-25 Aralık operasyonu nitekim bir darbe teşebbüsüdür. Bahsedeceğim isimlerden birisi (1), o tarihten birkaç gün evvel beraberyken RTE’nin epey kısa bir süre ortasında tasfiye edileceği, kendisi ve ailesinin yakınları ile bir arada öldürüleceği yahut mahpusa atılacağını kin kusarak bana söylemişti…” formunda bir belge bulundu. Köstem, tabirinde bu doküman için, “Bu mevzuyu Enver Altaylı bana söylemiş oldu. 1 numara diye belirttiğim şahıs Enver Altaylı’dır. 17-25 Aralık olaylarından evvel bu ayrıntıları operasyonları yapan FETÖ’cülerden aldığını kestirim ediyorum. Bu konuşmadan birkaç gün daha sonra da 17-25 Aralık operasyonu oldu. Enver Altaylı ve Levent Göktaş’ı ben tanıştırdım. Birinci tanışmamızda beraberydik. ondan sonrasındaki görüşmelerinde ben yoktum. Levent Göktaş MİT Müsteşarı olmaya epey hevesliydi” tezinde bulunduğuna yer veriliyor.