Kameraman cinayeti sanıklarına, ‘ağırlaştırılmış müebbet’ mahpus

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, Kestel ilçesinde 2020 yılının Kasım ayında meydana geldi. Jandarma grupları, yangın ihbarı üzerine gittikleri ormanda öldürülen bir gencin cesediyle karşılaştı. Yakılmaya çalışıldığı belirlenen cesedin, “Poyraz Karayel’ ve ‘Hayat Yolunda’ üzere dizilerde kameraman yardımcılığı yapan Serkan Topal’a ilişkin olduğu tespit edildi.

Cesedin bulunduğu bölgede araştırma yapan jandarma takımları kazma, kürek ve su şişeleri buldu. Şahit sözlerinden, akşam saatlerinde 1 kişinin, siyah renkli bir arabayla kuşkulu biçimde etrafta dolaştığını belirleyen takımlar, araç üzerine ağırlaştı. Olay yerindeki içme suyunun, 5 kilometre uzaklıktaki bir marketten, siyah renkli bir arabayla gelen 3 kişi tarafınca alındığı belirlendi. Arabanın plakasından marketten su aldığı belirlenen Muhammed Derviş, kuzeni Zeynal Nevruz ve kız arkadaşı Hülya S. gözaltına alındı. Şüphelilerden Muhammed Derviş ile Zeynal Nevruz tutuklandı, Hülya S. ise isimli denetimle hür bırakıldı.

12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuklu sanıklardan Muhammed Derviş, daha evvel verdiği sözünde, arkadaşı Serkan Topal’ın, kendisine olan 30 bin lira borcunu ödemediğini belirterek, “Olay akşamı Zeynal’in meskeninde Serkan’ı da çağırarak alkol alıyorduk. Serkan, kız problemini açtı. Ben de rahatsız olduğumu söylemiş oldum. Bana küfredip saldırmaya başladı. Kendimi korumak için masanın üstündeki meyve bıçağını aldım. Rastgele sallamaya başladım. Ortaya giren Zeynal, kolundan yaralandı. O yarasına bakmaya gidince, Serkan bir daha gerimden saldırdı. Kendimi korumak için bir daha elimdeki bıçağı salladım. daha sonra olanları hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde Serkan yerde yatıyordu. Masanın üzerinde bulunan telefonunu ve cebinden banka kartını aldım. Zeynal’a telefonu satması için verdim. Banka kartından bir sefer ben, bir sefer de Zeynal para çekti. Çok üzgünüm ve pişmanım. Kaza ile Serkan öldü. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Tutuksuz sanık Hülya S’nin, yöneltilen suçlamayı kabul etmediği mahkemede savunmasını yapan Zeynel Nevruz ise, “Muhammed, Serkan’dan alacağı olan 30 bin lirayı ödemesi için benden yardım istemişti. Olay akşamı, benim konutta üçümüz alkol alıyorduk. Sohbet ediyorduk. Mutfakta nargile yaparken içeriden küfürlü, bağrışmalar duydum. Yanlarına gittiğimde Muhammed ile Serkan birbirlerine fizikî olarak saldırıyorlardı. Ortaya girip ayırmak istedim. Muhammed’in salladığı bıçak koluma isabet etti. Kolumdan yaralanınca, kendimi banyoya kilitledim. Olanları görmedim. Kapıyı açtığımda Serkan’ı yerde yatarken gördüm. Serkan’ın telefonunu satmak için Muhammed bana verdi lakin satmadan geri getirdim. Kartıyla bankamatikten para çektim. Paranın hepsini Muhammed’e verdim. Cesetten kurtulmak için yapmış olduğumuz süreçleri, daha evvel detaylı olarak anlatmıştım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” diye konuştu.

Sanıklar, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammed Derviş ve Zeynel Nevruz ve tutuksuz yargılanan Hülya S. ile tarafların avukatları ile öldürülen Serkan Topal’ın yakınları da katıldı. Mahkeme heyetinin son kelamlarını sorduğu Muhammed Devriş, “bu biçimde bir şey olsun istemezdim, hayli pişmanım” derken, Zeynel Nevruz ile Hülya S. ise yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, kabahatlerini sabit gördüğü Muhammed Derviş ile Zeynal Nevruz’u, ‘Tasarlayarak adam öldürmek’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet, ‘Hırsızlık’ cürmünden ise 7’şer yıl mahpus cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık Hülya S.’ye ise, ‘Suç kanıtlarını gizlemek’ cürmünden 5 ay mahpus cezası verip, kararın geri bırakılmasını kararlaştırıldı.

Duruşma daha sonrası sanıklar ile öldürülen Serkan Topal’ın yakınları içinde çıkan gerginlik polis tarafınca yatıştırıldı.