Jaguar Land Rover, 2030 yılına kadar elektrikli otomobil üretiminde dünya lideri olacak – Motor – Blog

Hi-Lev

New member
JLR_Reimagine_Wolverhampton_Electric_Propulsion_Manufacturing_Centre_02
Jaguar Land Rover, şirketin modern lüks elektrikli otomobillerin geleceğine geçişini hızlandırmak için bir dizi iddialı plan duyurdu. İcra Kurulu Başkanı Adrian Mardell, şirketin Jaguar Land Rover’ı 2030 yılına kadar dünyanın lider elektrikli otomobil üreticisi konumuna getirmeyi hedefleyen Reimagine stratejisini sundu.

En büyük haber, tamamen elektrikli üniteler için özel bir üretim tesisi haline gelecek olan Birleşik Krallık Halewood’daki tesisle ilgili. Yeni nesil orta boy SUV’lerin mimarisi, EMA (Elektrikli Modüler Mimari), artık tamamen elektrikli araçları hedefliyor. Bu, Jaguar Land Rover’ın sıfır karbonlu otomobiller üretme taahhüdünü ve sıfır karbon hedeflerine doğru farklı hızlarda hareket eden farklı dünya pazarlarının ihtiyaçlarına uyum sağlama istekliliğini göstermektedir.

Açıklanan üç Jaguar Modern Luxury’den ilki, Birleşik Krallık, Solihull’da üretilen 4 kapılı bir GT olacak. Yeni Jaguar, önceki tüm modellerden daha fazla beygir gücüne ve 700 km’ye (430 mil) varan menzile sahip, JEA olarak adlandırılan benzersiz bir mimari üzerine inşa edilecek. Yeni Jaguar GT 4 kapılı, 2025’te müşterilere teslim edilmesi planlanarak 2024’te belirli pazarlarda satın alınabilecek.

Markalar Evi yaklaşımına geçiş, Jaguar Land Rover’ın her bir markasının (Range Rover, Defender, Discovery ve Jaguar) benzersiz karakterini güçlendirmek ve şirketin vizyonunun gerçekleştirilmesini hızlandırmak için yaptığı bir başka duyurudur. Bu, her markanın, detaylara ve tasarıma daha fazla dikkat edilerek vurgulanacak olan benzersiz ve ayırt edici bir kişiliğe sahip olacağı anlamına gelir.

Jaguar Land Rover’ın üretim tesislerinin geleceğine gelince, Castle Bromwich damgalama merkezi, şirketin elektrikli geleceğinde önemli bir rol oynayacak şekilde genişletilecek ve yeni nesil elektrikli araçların gövdelerini tedarik edecek. Buna ek olarak, Wolverhampton motor üretim merkezi, Elektrikli Tahrik Üretim Merkezi olarak yeniden adlandırılacak ve yeni nesil araçlar için elektrikli tahrik üniteleri ve pil takımları üretecek.

Kategorilenmemiş | Yorum yok “