İtfaiye çalışanı canlı yayında gazeteciye bu biçimde saldırdı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, dün ilçeye bağlı Fatih Mahallesi Türker Sokak’ta meydana geldi. İlçede bulunan bir lokal gazetede çalışan muhabir Ergün Çelik, bir işyerinin bacasından çıkan yangından imaj almak için adrese gitti. Burada toplumsal medya üzerinden canlı yayın yaparak olayı aktarmak isteyen Çelik’e, adrese intikal eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye aracından inen Mehmet H., isimli itfaiye çalışanı “çekme lan” diyerek saldırdı. İtfaiye işçisi tarafınca Çelik’in elindeki telefonu almak için yaptığı müdahale yüzlerce kişinin izlediği canlı yayına anbean yansıdı.

“O ŞİKAYETÇİYSE BENDE ŞİKAYETÇİYİM”

Olay yerindeki polis takımlarına başvuran gazeteci Ergün Çelik, saldırgan itfaiye çalışanından şikayetçi olduğunu söylerken, gazetecinin çalışmalarına pürüz olduğunu ileri süren itfaiye çalışanı Mehmet H., ise “O şikayetçiyse bende şikayetçiyim, o değilse ben de değilim” dedi. Bunun üzerine Çelik karakola giderek itfaiye çalışanından şikayetçi oldu.

“DAHA ÖNCEDE YAPTI, GAZETECİLERLE BİR SORUNU VAR”

Olay yerine yakın olduğunu ve gördüğü yangını kayda almak için adrese geldiğini tabir eden gazeteci Ergün Çelik, “Burada bir yangın vardı ve bende gazeteci kimliğimle kayıtsız kalmayarak telefonumu çıkarıp kayda başladım. İtfaiyenin buradaki faaliyetine hiç bir biçimde mahzur olmadım. Ben burada işimi yaparken itfaiyeci abimiz araçtan inerek direk benim üstüme “çekme lan” diyerek yürüdü. O esnada aslına bakarsanız canlı yayındaydım ve bunlar kayıtta var. yıllardır bu işi yapıyoruz ve onların çalışmalarına mahzur değiliz. Beni güzelce uyarsa aslına bakarsanız oradan çıkarım ki; ben onların işini engelleyecek bir noktada olduğumu düşünmüyorum. Bu arkadaş daha öncede yaptı bunu. Bilmiyorum bir sorunu var gazetecilerle” tabirlerini kullandı.

SALDIRIYA REAKSİYON YAĞDI

Yaşanan olaya hayli sayıda toplumsal medya kullanıcısı tarafınca reaksiyon gelirken, ortalarında basın kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerin olduğu bir epey etraftan kınama iletisi yayınlandı.

Olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca çabucak hemen bir açıklama gelmezken, polis takımlarınca hususla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.