İşten kovulunca sitenin çatısını yakan kapıcının cezası aşikâr oldu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi Akçaağaç Sokak’taki 4 bloktan oluşan sitenin 11 katlı bir bloğunun çatı katında, 6 Kasım gecesi yangın çıktı. Kapıcı Yunus Emre A.’nın ikamet ettiği dairede çıktığı tespit edilen yangında ölen ya da yaralanan olmazken, bina yangından hasar gördü. Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı blokta, yangının birebir gün iş akdi feshedilen kapıcı Yunus Emre A. tarafınca kasıtlı olarak çıkarıldığı tez edildi. Kuşkulu Yunus Emre A. polis takımlarınca olaydan birkaç saat daha sonra yakalandı.

6 DAİREDE 285 BİN TL ZİYAN MEYDANA GELMİŞTİ

İtfaiye raporuna göre çatısı yanan blokta yangın söndürme sistemindeki su kaçağından su basması ve ısı niçiniyle 6 dairede maddi ziyan meydana geldi. Ziyan goren dairelerin sahipleri toplamda 285 bin lira masraf oluştuğu nedeni öne sürülerek şikâyetçi olmuştu.

CEZAEVİNDE 44 GÜN TUTUKLU KALMIŞTI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca olay hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının akabinde sanık Yunus Emre A. hakkında hazırlanan iddianame 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Olayın akabinde polis gruplarınca yakalanan Yunus Emre A., çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince ‘genel güvenliği tehlikeye sokmak’ ve ‘nitelikli mala ziyan verme’ hatalarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kuşkulu Yunus Emre A., 44 gün tutuklu kalmasının akabinde birinci duruşmada tahliye edilmişti.

Eskişehir 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında taraf avukatları hazır bulundu. Temel hakkındaki mütalaanın okunmasının akabinde mahkeme heyeti sonucunı deklare etti.

“İŞİME SON VERİLMESİNİN GERİLİMİYLE YANGIN ÇIKARDIM”

Sanık Yunus Emre A. duruşmalardaki savunmasında, “Üzerime atılı suçlamaya bir diyeceğim yoktur. Ben sitenin üretim etabında da burada çalıştım. daha sonradan apartman bakılırsavlisi olarak çalışmaya başladım. Yeni idare gelince benim işime son verdiler. Ben de işime son vermenin gerilimiyle yangın çıkardım. Ben yaklaşık 7-8 aydır Kent Hastanesinde ruhsal tedavi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Yangın çıkardığım yer benim kaldığım kapıcı dairesidir. Oranın kapısı açıktı o biçimde içeri girdim. Muhakkak yangından daha sonra kilitlemedim. bir daha yangın alarm aygıtını kapatmak yahut söndürme sistemini etkisiz hale getirmek üzere bir aksiyonum olmadı” formunda beyanda bulunmuştu.

İYİ HAL İNDİRİMİYLE 4 YIL 2 AY MAHPUS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan sanık Yunus Emre A.’yı ‘yakarak mala ziyan verme’ cürmünden 5 yıl mahpus cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın duruşmalardaki saygılı tavrı niçiniyle yeterli hal indirimi uygulayarak mahpus cezasını 4 yıl 2 aya düşürdü.