İstanbul’da iş adamının villasına silahlı saldırı! Azmettiricisi golf hocası çıktı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Olay, geçtiğimiz 5 Nisan Salı günü saat 00.30 sıralarında Sarıyer Emirgan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye bakılırsa, iş adamı Mustafa Feridun Uzunyol’un villasına gelen silahlı bir saldırgan, belinden tabancasını çıkartarak kurşun yağdırdı. olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan süratle uzaklaşarak kayıplara karıştı. Olayın akabinde iş adamı Uzunyol’un şikayeti üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ofis Amirliği takımları çalışma başlattı.

SARIYER POLİSİ ADIM ADIM TAKİP ETTİ

Yapılan çalışmalar çerçevesinde güvenlik kamera imgelerini inceleyen polis grupları, olayı gerçekleştiren şahsın korsan bir taksi ile sokağa geldiğini tespit etti. Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde olan taksici Murat D. ile görüşen polis, sürücünün olay yerine bıraktığı şahsın Yusuf S. olduğu belirledi. Bunun üzerine hazırlıklarını tamamlayan Sarıyer Asayiş Ofis Amirliği takımları, adresini tespit ettiği Yusuf S.’yi Eyüpsultan Göktürk’te kıskıvrak yakaladı.

HEM AZMETTİRİCİ tıpkı vakitte SALDIRGAN YAKALANDI

Gözaltına alınan Yusuf S. emniyetteki tabirinde olayı kendinin gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Akrabam Gökhan A. ile iş adamının içinde alacak verecek sıkıntısı vardı. Olay günü Gökhan A. bana kağıda adresi yazıp verdi. Alkollüydüm olayı gerçekleştirdim. daha sonra olayda kullandığım silahı ona teslim ettim” dedi. Bunun üzerine azmettirici olduğu tez edilen golf hocası Gökhan A. da Göktürk’teki adresinde yakalandı. Şahsın adresinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan Gökhan A. da kuşkulu Yusuf S.’ye villanın adresini kendisinin verdiğini, olayda kullanılan silahı ise baraja attığını itiraf etti.

TETİKÇİ VE AZMETTİRİCİYE KONUT MAHPUSU VERİLDİ

Emniyette “suça azmettirmek” cürmünden isimli süreç yapılan Gökhan A. ve “Genel Güvenliğin Taammüden Tehlikeye Düşürülmesi” ile “tehdit” hatasından tetikçilik yapan Yusuf S., Sarıyer Asayiş Ofis Amirliğindeki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece isimli denetim kararları uygulanarak konut mahpusu kaidesi ile özgür bırakıldı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Öte yandan villaya yapılan atak ise güvenlik kameralarına yansıdı. Manzaralarda, kuşkulu gri renkli bir araç ile olay yerine geliyor. Villanın camına hakikat ateş ediyor. Bir orta silahı tutukluk yapıyor lakin peş peşe ateş ettiği görülüyor.