İmamoğlu efsaneyi bu biçimde andı

Libero

New member
İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Türk futbolunun efsane spor insanlarından Özkan Sümer’in Trabzon Maçka’daki mezarını ziyaret etti.

İBB tarafınca düzenlemesi yapılan Sümer’in mezarı başındaki anmaya, İmamoğlu ile bir arada merhum Sümer’in ağabeyi Rasim Sümer, yakınları, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, CHP Trabzon Vilayet Lideri Ömer Hacısalihoğlu, Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece Belediye Lideri Hasan Akgün ve Sarıyer Belediye Lideri Şükrü Genç de katıldı. Sümer’in mezarına çiçekler bırakan heyet, ünlü spor insanını dualarla andı.

“BÜYÜK İZ BIRAKARAK ORTAMIZDAN AYRILDI”

Sümer’e, pandemi niçiniyle kitlesel cenaze merasimi düzenlenemediğini hatırlatan İmamoğlu, “bu biçimde bir program olunca ziyaret etmek istedim. Benim ömrüm için kıymetli bir insan. hem de Türk sporu, Türk futbolu ve Trabzonspor için epeyce bedelli bir insan. Allah rahmet eylesin, yeri cennet olsun. Büyük iz bırakarak ortamızdan ayrılmıştır. Bilge kişiliğiyle anılarımızda taze kalacaktır. Benim açımdan epey kıymetli bir insandı” dedi.

Sümer Ailesi ismine konuşan Ali Kemal Sümer de “bu biçimde bir olayı meydana getiren bütün dostlarına, bütün büyüklerine, başta Liderimiz olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Allah razı olsun” diye konuştu.

ÖZKAN SÜMER KİMDİR

Özkan Sümer, 1940 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. Yolspor, Zonguldak Kömürspor’un akabinde, 1967 yılında Trabzonspor’un kuruluşuyla bir arada bordo-mavili formayı giydi. 1978 yılında A Kadro Teknik Yöneticiliği bakılırsavine getirildi. 1978-1979 döneminde, Trabzonspor’daki birinci nazaranvinde, lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu sevincini yaşadı. Bordo-mavililer, Sümer idaresinde, 1980-1981 döneminde lig şampiyonluğuna uzandı. 2000 yılında yapılan olağan genel şurada Trabzonspor Kulübü’nde başkanlığa seçildi. Sümer, Trabzonspor’da; futbolculuk, teknik yöneticilik ve kulüp başkanlığı vazifesinde bulunan tek kişi olarak tarihe geçti. Trabzonspor ve Türk futboluna damga vuran Sümer, 21 Aralık 2020’de vefat etti.