İki yasa teklifi karşılaştırılacak

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Teklife ait parlamentoda izlenecek strateji referandum mümkünlüğü ve buna bağlı üç sandık ihtimali de dahil olmak üzere görüşmede tüm boyutlarıyla pahalandırılacak. Partinin başörtüsü konusunda TBMM’ye sunduğu yasa teklifi ile Cumhur İttifakı ortaklarının anayasa değişikliği teklifi karşılaştırılacak. CHP’nin vereceği kararda ölçüt kendi teklifiyle bu teklifin uyuşup uyuşmadığı olacak.

Bu ortada Altılı Masa’da başkanlar içinde da teklife yönelik bir telefon trafiğinin yaşanabileceği belirtiliyor.

AK Parti’nin teklifiyle ilgili siyasi parti kümelerine ait ziyaret cinsinde CHP, “Anayasa değişikliği bir bütün halinde değerlendirilmelidir. Seçime altı ay kalmışken bunu yapma şartları yoktur. AK Parti samimi ise bizim yasa teklifimizi desteklesin” görüşünü lisana getirmişti.

CHP önderi Kılıçdaroğlu ise katıldığı bir TV programında, anayasa değişiklik teklifine yönelik tavırlarının sorulması üzerine şunları söylemişti: “Önce bir metni görmemiz lazım. Verdiğimiz kanun teklifiyle uyuşur mu, uyuşmuyor mu? Metin gelince evvel kendi içimizde sağduyuyla oturup konuşacağız. ‘İlla karşı çıkacağız, illa şu olsun’ değil yani. Biz, sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Görmemiz lazım. Teklifimize aksi düşmüyorsa niçin karşı çıkalım.”

Kanaat liderleri ile buluştu

CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’nın Polatlı ilçesinde kanaat liderleri ile bir ortaya geldi. Evvel Polatlı’da Duatepe Anıtı’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu akabinde kanaat liderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Çıkışta açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Ben Polatlı’da miting de yapardım fakat burada anlatmak istediklerimi orada anlatamam. Kanaat başkanları benim için daha kıymetlidir. Sizler neyi düşünüyorsunuz benim için önemlidir” dedi. – ANKARA Milliyet