Hesabına kazara yatan 50 Milyar Doları ne yaptı?

Severus

Global Mod
Global Mod
Darren James, şaşkınlık ortasında kendisini arayan eşinden hesabına 50 milyar dolar yatırıldığını öğrenince hissettiklerini “Neye benzediğini görmek çılgıncaydı zira ömrümde hiç bu kadar hayli sıfır görmemiştim” diye anlattı.

Ardından “Nereden çıktı bu” diye düşündüğünü belirten ABD’li iki çocuk babası, “O kadar fazlaca parası olan kimseyi tanımadığımızdan, kapımızı kimin çalacağını ailece düşünmeye başladık” diye ekledi.

Hiç masraftan iade

Bankası Chase ile temasa geçip olayı bildirerek 50 milyar doların gerçek sahibine geri dönmesini sağlayan Darren James, “Bize ilişkin olmadığını biliyorduk. Biz onu kazanmadık, bu yüzden onunla hiç bir şey yapamazdık” dedi.

Louisiana Kamu Güvenliği Teşkilatı’nın eski bir kolluk nazaranvlisi olan emlakçı, hırsızlık sayılacağını bildiğinden paraya dokunmadığını, fakat o ortada bu kadar epeyce parayla neler yapabileceğini hayal ettiğini itiraf etti.

Banka yanılgıya açıklık getirmedi

Chase’i uyardığında, parayı geri almak için çabucak çalışmaya başlayan banka, 50 milyar doların nereden geldiğini yahut kusurun nasıl ortaya çıktığını asla söylemedi. Ve para birkaç gün ortasında James’in hesabından geldiği üzere gitti.

4 gün hesapta kaldı

Cumartesi günü gelen 50 milyar dolar pazar, pazartesi ve salı hesapta kaldıktan daha sonra göden kayboldu.

‘Yasal olarak gelirse diğerlerine yardım ederim’

Eğer bu çeşit bir paraya legal biçimde sahip olursa, diğerlerine yardım edeceğini söyleyen James, “İnsanlara bu dünyada olumlu şeyler olduğuna dair umut vermek için başkalarını keyifli ederdim. En büyük hayalim bu” dedi.

Forbes milyarderler listesinin 25. sırasına eşdeğer

2022 Forbes milyarderler listesinin doruğunda 219 milyar dolarla Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk bulunurken 25. sırada yer alan TikTok’u geliştiren Çinli internet teşebbüsçüsü Zhang Yiming’in serveti 50 milyar dolar olarak gözüküyor.