Hemşire Şebnem Köker’in mevtinde 3’üncü kişi şüphesi! “Bana kimse katil diyemez”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İzmir’de bir hastanede hemşire olan 29 yaşındaki Şebnem Köker, 4 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da yaşayan erkek arkadaşı Timuçin Bayhan’ı ziyarete gelmiş ve 6 Haziran 2021 gecesi ise erkek arkadaşı ile birlikte kaldığı pansiyonun 3. katından düşerek ömrünü kaybetmişti. Olayın akabinde gözaltına alınan 33 yaşındaki Timuçin Bayhan sözünün akabinde özgür bırakıldı. Bayhan hakkında, “kasten öldürme” kabahatinden müebbet mahpus istemiyle dava açıldı. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Timuçin Bayhan ve Şebnem Köker’in babası avukatlarıyla bir arada katıldı.

“SANIK BEYANLARI CÜRÜMDEN KURTULMAYA YÖNELİK”

Duruşmada kelam alan Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı, İsimli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda olay yerinde 3’üncü bir bayana ilişkin DNA saptandığını söyleyerek, “Rapor ile olay yerinde üçüncü bir şahsın varlığı ispatlanmıştır. Sanığın beyanları cürümden kurtulmaya yöneliktir. Bu evrede tutuklu yargılanmasını talep ederiz” dedi.

“DNA’NIN KİME İLİŞKİN OLDUĞU niye ARAŞTIRILMIYOR”

Şebnem Köker’in babası Abdullah Köker ise, kızının büyük bir senaryo ortasında katledildiğini söyleyerek, “Kızımın tırnak sürüntüsünde öteki bir bayana ilişkin DNA profili çıkıyor. Bu kime ilişkin kimse araştırmıyor. niye odada yalnızca Şebnem ve sanığın olduğu kabul ediliyor da öteki birinin de olabileceği kabul edilmiyor. Bunları anlamak mümkün değil” dedi.

SANIK: “BANA KİMSE KATİL DİYEMEZ”

Alınan beyanların akabinde kelam verilen sanık Timuçin Bayhan ise odada üçüncü kişinin olmadığını söyleyerek, “Odada üçüncü kişi mutlaka yoktu. Kayıp olan gitar nerede bilmiyorum. Sol elimdeki tırnak izinin Şebnem’e ilişkin olduğunu söylemiştim. Hatta tırnağı kırıldığı için lavaboda yıkadık. Orada da kan izleri aslına bakarsan muhakkak. Bana kimse katil diyemez. Burada, ‘mışlı’ cümleler kuruluyor. Karşı tarafın ithamlarını kabul etmiyorum. Ben katil değilim. Bu suçlamalar karşısında da hayli üzülüyorum” dedi.

İSİMLİ TIP KURUMU’NDAN KARŞILIK BEKLENİYOR

Alınan savunma ve beyanların akabinde orta sonucunı açıklayan mahkeme, DNA meselain İsimli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve karşılık beklenmesine karar verdi. Sanığın tutuklanması istikametinde talepleri reddeden mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.