Hamburger (Karamelize Soğanlı) Tanımı İçin Gereçler
Merhaba dışarda yapılan hamburgerlerden çoook daha hoş ve lezzetli oluyor hamuru ve köftesiyle hayli pratik ve enfes bir tanım vereceğim sizlere ekmeği yumuşacık fosur fosur kabarıyor köftesinin lezzeti mükemmel ben karamelize soğanda yapıp koyuyorum epey hoş bir tat katıyor.
Buyrun tarife:
- 400 gr kıyma
- 1 yumurta
- 1 kelle soğan rendelenecek
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Merhaba dışarda yapılan hamburgerlerden çoook daha hoş ve lezzetli oluyor hamuru ve köftesiyle hayli pratik ve enfes bir tanım vereceğim sizlere ekmeği yumuşacık fosur fosur kabarıyor köftesinin lezzeti mükemmel ben karamelize soğanda yapıp koyuyorum epey hoş bir tat katıyor.
Buyrun tarife:
- Evvel köftemizi yapalım ,kıymanın üzerine tüm materyalleri koyup macun üzere bir kıvamda güzelce yoğurulam.
- Kavanoz kapağına streç serip ortasında köftelerimize hal verip aykırı çevirelim sıvı yağı kızdırıp güzelce kızartalım.
- Hamburgerimizin ekmeği:yoğurma kabına 4 su bardağı unu koyup ortasını havuz üzere açalım.
- Mayayı elimizle ufalayarak koyup üzerine ılık su ve ılık sütü şekeri koyup bir karıştırıp üzerini kenarındaki unla kapatalım .
- Birkaç dakika daha sonra 1 yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ yarım tatlı kaşığı tuzu koyup mayayı koyduğumuz yerden başlayarak yoğuralım.
- Ağzını kapatıp bir 20 dakika dinlendirelim .
- Unlanmış tezgaha alıp 9 kesime bölelim.
- Güzelce elimizle top üzere yuvarlayıp tepsiye dizelim .
- Üzerini bir bezle kapatıp 15 dakika mayalansın .
- Üzerine fırçayla süt sürüp kurumadan çabucak susam ekelim ısıtılmış 180 derecede yarım saat pişirelim.
- Ekmeğimiz pişerken karamelize soğanı pişirelim:1 kaşık tereyağ ,3 kaşık zeytinyağ kabımıza koyup erirken 2 tane soğanı jülyen doğrayıp içine atalım.
- Biraz tuz atıp altını güzelce kısalım, kapağını kapatalım ortada bir karıştıralım ,dibine tutacak üzere olursa bir yemek kaşığı sıcak su verelim .
- Soğanlar güzelce yumuşayınca bir yemek kaşığı nar ekşisi koyup biriki çevirelim ocaktan alalım.
- Hamburgerimizi hazırlayalım:ekmeğimizi ortasını bıçakla açalım en evvel kavurduğumuz soğan köfte, 1 dilim cheddar peynir veye incecik bir dilim kaşar koyup yanmaz tavaya dizip altını fazlaca kısık açıp kapağını kapatalım .
- Peynirler erimeye başlayınca çabucak marul ,turşu ,domates ,mayonez ,ketçap oooh olağanüstü hamburgerimiz hazır yanına ben limonata???? yaptım ????tabiki 1 tane yetmedi 2 şer tane yediler afiyetle????.