Hakan Ateş’ten enteresan açıklama: 24 otel sattık!

Severus

Global Mod
Global Mod
Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine bakılırsa bir küme gazeteciyle sohbet toplantısında buluşan Hakan Ateş, Denizbank olarak turizme en çok kredi veren özel banka olduklarını söylemiş oldu.

Turizmin petrolü olmayan Türkiye’ye adeta petrol üzere döviz kazandırdığına işaret eden Hakan Ateş, pandemi devrinde kâfi gelir elde edemeyen bölümün kaynak yokluğundan yabancı yatırımcıların eline geçme tehlikesi yaşadığına dikkat çekti. Ateş, “Bir iki yıl kar makûs olabilir. Lakin otel orada duruyor. Şayet siz turizmcileri desteklemezsiniz, maalesef bu oteller üç otuz paralara, epey düşük paralara kendi yatırımcısının haricindekilerin ellerine geçebilir. Lakin niye bizim ulusal turizm sanayicimizde kalmasın. Yabancı bir bankanın genel müdürü olarak söylüyorum, benim tercihim o istikamette olur” dedi.

5 MİLYON VERSEM KURTULACAK

Otellere Sermaye Piyasası Konseyi lisanslı ekspertiz firmaları haricinde hiç kimsenin kıymeti veremediğine dikkat çeken Hakan Ateş, “Ben mesela pazar bedeli 50 milyon dolar olan bir otele kredi vereceğim. Lakin lisanslı eksper bu otele 25 milyon dolar kıymet biçiyor. Bu yüzden 50 milyon dolarlık otele yalnızca 25 milyon dolara kadar kredi verebiliyorum. Otel sahibinin muhtaçlığı 30 milyon dolarsa 25 milyonu veriyorum, ek 5 milyon doları veremiyorum. Elim kolum bağlı. 5 milyon daha verebilsem otel kurtulacak” dedi.

24 OTEL SATTIK

Ateş, alıcı ve satıcının isteğiyle 24 otel sattıklarını belirtirken, şu tespiti yaptı: “Bu otellerin satışında ortalama satış fiyatımız ekspertiz bedelinin 2.1 katı oldu. Hatta o denli durumlar var ki, ekspertiz firmasının 28 milyon dolar dediği otel 92 milyon dolara satıldı” dedi.

Denizbank, geçtiğimiz aylarda Martı Otel İşletmeleri AŞ.’nin mülkiyetinde bulunan iki oteli banka borcuna karşılık 42 milyon dolara devralmıştı.