Güngör Arslan’ı öldüren sanık: ‘Korkutmak hedefiyle gitmiştim’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan, 19 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı hücum sonucunda ömrünü kaybetti. Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan, olaydan birkaç saat daha sonra yakalanarak tutuklandı. Yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Burhan Polat, Can Yılmaz, Emrah Yıldırım, Ersin Kurt, Ferhat Yıldırım, Hasan Emre Çelik, Özgür Taşkıran, Kadir Yıldırım ve Ramiz Saatçi isimli 10 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, A.Y., E.T., E.Y. ve Y.B.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

“BEN BİR HUKUKÇUYUM VE HUKUK KURALLARI GEREĞİ ADİL YARGILANMAK İSTİYORUM”

Olayla ilgili açılan davanın 2. duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları, aileler ve geçen celse tahliye edilen Özgür Taşkıran, Can Yılmaz, Kadir Yıldırım ve Emrah Yıldırım katıldı. Savunma yapan sanık Ersin Kurt, “Hakkımda hiç bir somut kanıt olmamasına karşın bu kadar müddet tutukluyum. Olay günü ailemle vakit geçiriyordum, yerim muhakkaktı. Bir şahısla konuşmam yok. 8 aydır, ‘Acaba birine imalı bir şey mi söylemiş oldum?’ diye düşünüyorum fakat bu biçimde bir şey yok. Birini korumak için ortamızda bir kan bağı ya da dostluk olması lazım fakat o da yok. Ben yalnızca adil yargılanmak istiyorum. Aileme ve etrafıma de söylemiş oldum. Hakkımda çıkan ya da çıkacak rastgele bir kanıt yok. Bir kişinin ölmesi yalnızca kendisinin ölmesi değildir, eşinin ölmesi, çocuğunun ölmesi, ailesinin ölmesidir. Benim gazeteciyi öldürtmem hayatın olağan akışına uygun mudur? Bu denli müddet cezaevindeyim, hakkımda biroldukça iftira atıldı. Benim saklayacak, gizleyecek hiç bir şeyim yok. Cinayetle alakalı bir bilgim ve ilgim yok. ‘Senin yüzünden’ deniliyor benim yüzümdense niye benim haberim yok? Ben bir hukukçuyum ve hukuk kuralları gereği adil yargılanmak istiyorum” dedi.

“AİLEYE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Güngör Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan ise, “Aileye başsağlığı diliyorum. Ben olay yerine Güngör Arslan’ı öldürmeye gitmedim; korkutmak gayesiyle gittim, pişmanım” dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.