Güneydoğu’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Diyarbakır, Tunceli, Bingöl ve Batman’da yapılan programlarda çocuklar Türk bayraklarıyla çeşitli şovlar sergiledi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Kent Meydanı’nda kutlama programı erken saatlerde başladı. Merasime, Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Bölge Kumandanı Tümgeneral Fuat Güney, Muharip Hava Kuvveti Kumandan yardımcısı Tümgeneral Kutlay Demir, 8’inci Ana Jet Üs Kumandanı Tuğgeneral Ali Özmen, Mili Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli dans ve yöreye has halk oyunlarıyla büyük bir coşkuyla kutlanan aktiflikte Vali Karaloğlu, 9 Nisan’da Kastamonu’da yapılan Okul Sporları Halk Oyunları müsabakasında şampiyonu olan Bağlar Kazım Karabekir Halk Oyunları grubuna çeşitli armağanlar verdi. Program çeşitli şovların akabinde son buldu.

Bağlar ilçesindeki Belediye Lideri Hüseyin Beyoğlu’nun makamına gelen anasınıfı öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı niçiniyle makam koltuğa oturdu. Öğrencinin, ‘Çocuklar için hoş bir lunapark yapılsın’ biçimindeki talimatına belediye Lideri Beyoğlu, ‘talimatınızı çabucak yerine getireceğiz efendim’ karşılığını verdi. Ziyaretin sonunda çocuklara çeşitli armağanlar takdim eden Beyoğlu, hatıra fotoğrafı çekti.

Tunceli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Stadyumu’nda çeşitli etkinliklerle başladı. Hürmet duruşunda bulunulmasının akabinde öğrenciler şov yaptı.

Gösteriler renkli imgeler oluştururken, fotoğraf, şiir ve kompozisyon müsabakasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Merasim, yapılan konuşmaların akabinde öğrencilerin geçidiyle bitmiş oldu.

GÜNEŞTE DURAN ENGELLİ ÇOCUĞU KAYMAKAM YANINA ALDI

Batman’ın Sason ilçesinde ise etkinlikler Cumhuriyet Meydan’ında yapıldı. Yarışların ve şiirlerin okunduğu merasimde Kaymakam Murat Mete, güneşten etkilenen bedensel engelli Zehra Yaşar’ı yanına aldırdı.

Töreni Yaşar ile izleyen Kaymakam Mete çabucak sonrasında çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Mete’nin halaylara eşlik ettiği merasim, çekilen hatıra fotoğrafıyla bitmiş oldu.

Bingöl’de ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karşıyaka Mahallesi’nde spor salonunda düzenlenen programla kutlandı. Merasime Vali yardımcısı Fatih Kaya, Ulusal Eğitim Müdür vekili Haluk Çakan, kurum amirleri, öğretmenler ile aileler ve çocuklar katıldı. Programda öğrenciler yumurta, halat, çuval oyunların kıyasıya yarışırken, fotoğraf, şiir ve müzik alanlarında dereceye girenlere de mükafatlar verildi.