Google, kripto paralar için reklam yasağını kaldırdı

Severus

Global Mod
Global Mod
Google’ın 3 Ağustos’ta yürürlüğe giren yeni reklam siyaseti uyarınca, kripto para ünitesi değişimi ve sanal cüzdan hizmeti sunan reklamverenlerin mamüllerini pazarlamalarına müsaade verileceği belirtildi.

Google finansal eser ve hizmetlere ait siyasetini güncelledi. Dün yürürlüğe giren yeni reklam siyasetine bakılırsa kripto para hizmeti veren kuruluşların reklamlarının yayınlanmasının önünde bir mahzur kalmadı.

GERİ ADIM ATTI

En büyük gelir kalemi dijital dünyadaki reklam pastasından aldığı hisse olan dev şirket, Haziran 2018’de kripto ve ICO ile ilgili reklamları yasaklamıştı.

Fakat dev şirket bu sonucundan geri adım attı. Google, geçtiğimiz haziranda belli ihtiyaçları karşılayabilen kripto reklamlarının yapılmasına müsaade verileceğini deklare etti.

KİMİ KISITLAMALAR SÜRÜYOR

Kripto reklamlarına tekrar müsaade veren şirket, kimi kısıtlamaların ise sürdüğünü deklare etti. Google, reklam verenlerinABD’nin mali kabahatlerle ilgilenen federal ünitesi FinCEN’e kayıt yaptırmak zorunda olduğu belirtti. Ayrıyeten ‘yatırım tavsiyesi’ üzere konularda da reklam kısıtlaması devam edecek.

Google’ın kripto reklamlarını sebebi ise muhtemel dolandırıcılıkların önüne geçmek.

TİKTOK DA YASAKLAMIŞTI

Kripto reklamlarının şirketin 147 milyar dolarlık reklam geliri içerisinde büyük bir hissesi olacağı varsayım edilmiyor.

Kripto reklamlarına dönük kısıtlamalar ise yalnızca Google ile hudutlu değil. Geçtiğimiz ay görüntü içerik platformu TikTok da olarak kripto tabanlı tanıtım içeriğinin yasaklandığını duyurmuştu.