Generali Kümesi, AXA S.A.’nın Yunanistan’daki operasyonu satın alımını tamamladı

Manolya

Global Mod
Global Mod
Generali Kümesi, AXA Group’un Yunanistan’daki yan kuruluşu olan AXA S.A.’nın satın alımını tamamladı. birinci vakit içinderda 31 Aralık 2020’de duyurulan satın alma sürecinin tamamlanmasının bir kararı olarak Generali Kümesi, Alpha Bank ile 20 yıllık münhasır dağıtım mutabakatını başlattı. Generali Kümesi, Alpha Bank ile gerçekleşen mutabakatla kıymetli bir banka sigortacılığı kanalına erişim kazandı. Küme ayrıyeten, hem P&C (Varlık Yönetimi) tıpkı vakitte sıhhat segmentlerinde önder bir oyuncu haline gelmesinin yanı sıra hayat branşındaki yerini sağlamlaştırırken, Avrupa’daki liderlik pozisyonunu güçlendirme stratejisiyle uyumlu bir adım attı.

Alpha Bank, Yunan bankacılık dalındaki liderliği ve 300’den çok şube ağıyla yaklaşık 3.1 milyon müşteriye hizmet sunuyor. Alpha Bank ile iştirak, Generali’nin P&C satışlarını artırmak için banka sigortacılığı kanalını geliştirme tutkusunu destekliyor. Satın almanın akabinde Panos Dimitriou, Yunanistan’daki Generali Group’un sigorta kuruluşlarının CEO’su olarak vazife yapacak.

Generali Uluslararası CEO’su Jaime Anchústegui Melgarejo satın almayla ilgili şunları söylemiş oldu: “Bu satın alma, Generali’nin Avrupa’daki liderlik pozisyonunu pekiştirme stratejisiyle uyumlu bir adım. Hayat segmentinde güçlenirken, P&C ve sıhhatte birinci 3 oyuncu haline gelerek, Yunan sigorta pazarında başkan bir rol üstlendik. Alpha Bank ile özel uzun vadeli paydaşlık, Yunanistan’daki 3.1 milyon müşteriye 300’den çok şubeden oluşan bir ağ üzerinden erişim sağlacak. Ayrıyeten geniş dağıtım ağımızla birleşecek ve her zamankinden daha fazla müşterinin Generali’nin kapsamlı eser portföyüne erişmesini sağlayacak.”

Hibya Haber Ajansı